Haberler

15 Temmuz Şehitleri Anısına Kan Bağışı Kampanyası

Midyat ilçesinde, 15 Temmuz şehitleri anısına "Demokrasi ve Milli Birlik Günü" kapsamında kan bağışı kampanyası düzenlendi.

Midyat'taki Atatürk Anıt Parkı yanında gerçekleştirilen kan bağışı kampanyasına vatandaşlar, büyük ilgi gösterdi.

Kızılay Diyarbakır Kan Bağış Merkezi Kan Bağışçısı Kazanım Uzmanı Süleyman Koç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Midyat'ta iki gün sürecek kan bağışı kampanyası başlattıklarını söyledi.

"Ramazan ayında çıktığımız bu günlerde kan stoklarımız tükenmek üzeredir." diyen Koç, şöyle konuştu:

"Bu iki günde burada yapacağımız kan bağış faaliyetlerinde alacağımız kan verimliliği bölgedeki hastanelerde umutla kan bekleyen hastalar için elzem derecede önem arz etmektedir. Bizim amacımız, yapacağımız kan faaliyetlerinde daha fazla kan toplayıp, daha fazla insanın hayatını kurtarmak. Hastanelerde beklemekte olan hastaların mağduriyetini gidermektir. Bizim Midyat halkından beklentimiz, her zaman desteklerine ihtiyaç duyduğumuz bize tekrar desteklerini esirgemezler ise umutla kan bekleyen hastalarımızın yardımına koşarlarsa bizleri onore edeceklerdir."

Kan bağış merkezinde görevli doktor Deniz Akelma ise, 15 Temmuz şehitleri vesilesi ile kan bağışı kampanyası düzenlediklerini belirtti.

Akelma, "Bilindiği gibi Ramazan Ayından yeni çıktık. Kan miktarımız bir miktar azaldı. Bundan dolayı duyarlı halkımızdan kan bağışında bulunmalarını talep ediyoruz. Hem insanlık görevi, hem kendi sağlık açısından faydalı olabilecek bir durum." dedi.

Kan bağışında bulunan Eğitim Bir Sen Midyat Temsilcisi Hüseyin Yücel de, "Yüzlerce insanımız, gerek trafik kazasında, gerekse de hastanelerde kan bulamadığı için hayatını kaybetmekte. Diyarbakır Kızılay Kan Bağışı Merkezi ile yaptığımız görüşmede kan stoklarının yeterli olmadığını söylemişti. Ben de buradan bütün Midyatlı hemşehrilerimizi Kızılay Kan Merkezine uğrayarak kan vermelerini rica ediyoruz. Kan, bir gün için değildir her zaman ihtiyaçtır, bugün başkasına yarın sana da lazım olabilir. Onun için lütfen siz de kan bağışına destek verin." şeklinde konuştu.

Kan bağışçısı Ziyat Öcal, 9'uncu kez kan bağışında bulunduğunu, herkesi kan vermeye davet ettiğini ifade ederek, fırsat buldukça da arkadaşlarla görüşüp kan verdiğini söyledi.

Metin Özel ise, "Kan vermek bir insanın hayatını kurtarmaktır. Herkesi kan vermeye davet ediyorum." dedi.

Kızılay'a kan bağışında bulunan Mustafa İşcan da, "Kızılay olduğu için kan vermek istedim. Her yıl düzenli olarak bir kez kan veriyorum." ifadelerini kullandı.

Sühey Geçer, "Kan bağışı hayat kurtarır. herkesi bekleriz." dedi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Mustafa Kemal Atatürk Diyarbakır Kızılay Midyat Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
title