Haberler

15 Temmuz Şehitleri Adına Su Kuyusu Açılacak

15 Temmuz Destanı'nı farklı coğrafyalarda anlatmayı amaçlayan Beşir Derneği "15 Temmuz Şehitlerimiz Adına 250 Su Kuyusu" kampanyasını başlattı.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, Beşir Derneği 15 Temmuz şehitlerinin her biri adına Çad, Kamerun, Somali, Sudan, Nijerya, Tanzanya ve Afganistan gibi kurak bölgelerde su kuyusu açacak.

Su sıkıntısı çeken bölgelerdeki insanların su ihtiyaçlarının karşılanacağı projeyle dernek, hem şehitlerin adını tüm dünyada yaşatmayı hem de mazlum coğrafyalara can suyu olmayı amaçlıyor.

"15 Temmuz ruhunu başka diyarlarda diri tutmak adına su kuyusu projesini başlattık"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Beşir Derneği Genel Müdürü Fatih Sarıyar, 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın halkı sokağa davet ettiği saatlerde dernek temsilcileriyle beraber meydanlara indiklerini aktararak, milli irade nöbetlerinde nöbet tutan vatandaşlara ikramlarda bulunduklarını ve şehit ailelerinin yakınları için aylık nakdi yardım kampanyası başlattıklarını kaydetti.

15 Temmuz ruhunu başka diyarlarda diri tutmak adına su kuyusu projesini başlattıklarını belirten Sarıyar, "Çad, Kamerun, Somali, Sudan, Nijerya, Tanzanya ve Afganistan gibi coğrafyalarda açacağımız su kuyularıyla hem mazlumların derdine derman olacağız hem de şehitlerimizin adını yaşatacağız." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

title