Haberler

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde İzinsiz Gösteri

- Açılan afişten detaylar 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde izinsiz gösteri

Uluslararası Genç Aktivistler Derneği üyesi bir grup, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü"nde izinsiz gösteri yaptı

Köprüye 15x30 metre büyüklüğünde ve üzerinde Türkçe, Arapça, İngilizce ve İbranice olarak "Kudüs İslamı'ndır" yazan afiş asıldı

Polis ekipleri, köprü üzerindeki gruba müdahale ederek 5 kişiyi gözaltına alırken, izinsiz olarak açılan afişi topladı

İSTANBUL (AA) – Uluslararası Genç Aktivistler Derneği Üyesi bir grup, ABD Başkanı Donald Trump'ın, "Kudüs İsrail'in başkenti" olduğuna ilişkin kararına tepki göstererek 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde izinsiz eylem gerçekleştirdi.

Grup, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün Avrupa'dan Anadolu Yakası'na geçerken sağ tarafına eni 15, uzunluğu 30 metre ve üzerinde Türkçe, Arapça, İngilizce ve İbranice "Kudüs İslam'ındır" ifadesinin yazılı olduğu afiş astı.

Afiş bir süre köprüde asılı kaldı. İzinsiz yapılan gösteriye polis ekipleri, müdahale ederek, 5 kişi gözaltına aldı. Asılan afiş ise toplatılarak götürüldü.

Köprünün üstünde bunlar yaşanırken Derneğin Başkan Yardımcısı Akif Tosun ve beraberindeki bir grup ise Ortaköy Camisi'nin yanında eylemlerine ilişkin basın açıklaması yaptı.

Ellerinde çeşitli dövizler taşıyan ve "Kudüs İsrail'in değil, İslam'ındır" sloganı atan grup adına hazırlanan ortak metni okuyan Tosun, "İlk kıblemiz, ikinci mescidimiz, üçüncü haremimiz Mescid-i Aksa'mızın şehri, miracın merkezi, ümmetin kalbi Kudüs İslam'ındır." dedi.

ABD Başkanı Trump'ın almış olduğu talihsiz kararı tanımadıklarını dile getiren Tosun, "Bu kararın İsrail'in çöküşünün başlangıcı olacağını düşünüyoruz. Dünya ülkelerinin ortak tepkisi de bu düşüncemizi desteklemektedir. İsrail terör devletinin taşeronu olmak yoluna giren ABD, bu kararıyla dünya tarihine kara bir leke olarak geçecektir." diye konuştu.

Filistin'in yalnızca Müslümanların değil tüm insanlık tarihi ilgilendiren bir mesele olduğunu vurgulayan Tosun, genç aktivistler olarak Kudüs ve Mescid-i Aksa özgürleşene kadar çalışmalarına devam edeceklerini kaydetti.

Açıklamanın ardından grup olay yerinden ayrıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Donald Trump İsrail Kudüs Politika Güncel Haberler

title