Haberler

15 Temmuz Şehitler Köprüsü Davası

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında 34 kişinin şehit edildiği 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki olaylara ilişkin 143 kişinin yargılandığı davada sanıkların savunmalarına ilişkin, "Biraz tiyatro gibi maalesef, üzülerek...

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında 34 kişinin şehit edildiği 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki olaylara ilişkin 143 kişinin yargılandığı davada sanıkların savunmalarına ilişkin, "Biraz tiyatro gibi maalesef, üzülerek söylüyorum" değerlendirmesini yaptı.

İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi karşısında yer alan binadaki büyük salonda yapılan duruşmayı izleyen Tekin, çıkışta basın mensuplarına açıklama yaptı.

Tekin, çok zor bir süreç ve zor bir duruşma yaşandığını, sanıkların birbirini suçladığını belirterek, "Bir emir komuta zinciri ve emir komuta zincirinde çok ilginç ifadeler oldu. Aslında saat 02.00'den itibaren mesajlaşmaların tatbikatla ilgili olduğunu söylüyorlar. Doğrusu o saat itibarıyla mutlaka yöneticilerin bilgisi olması gerektiğine inanıyorum. Yani 'Ben ona mesaj çektim, öbürü bana mesaj çekti, o gün izinliydim ama ona rağmen gittim' gibi ifadeler çok sıkıntılı." diye konuştu.

Darbe girişimi çetesinin, yani kurmay kadrosunun, darbeyi düzenleyenlerin somut bir şekilde ortaya çıkması gerektiğini vurgulayan Tekin, şöyle devam etti:

"Aksi takdirde buralarda sorunları çözmek çok zor. Hemen hemen herkes savunmada baktığınızda hiçbir suçunun olmadığını söylüyor. Suçlu kim? Suçlu ortada yok. Ortadaki mesajlaşmalar, tatbikat...Ne tatbikatı? Yani komuta kademesindeki üsteğmen olmuş, yüzbaşı olmuş, insanın en azından ne tatbikatı olduğunu da öğrenmesi lazım. Biraz tiyatro gibi maalesef, üzülerek söylüyorum."

Tekin, darbe girişiminde şehit olanların yakınlarına başsağlığı, gazilere de sabır diledi.

Kaynak: AA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Gürsel Tekin İstanbul Silivri Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title