Haberler

15 Temmuz Şehidi Kaplan, Kabri Başında Anıldı

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Ankara'da şehit olan Sedat Kaplan, kabri başında anıldı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Ankara'da şehit olan Sedat Kaplan, kabri başında anıldı.

Trabzon'da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Kaplan'ın Yomra ilçesine bağlı Özdil Mahallesi'ndeki kabri ziyaret edildi.

Kabir ziyaretine Kaplan'ın annesi Esen Kaplan ve yakınlarının yanı sıra Trabzon Valisi Yücel Yavuz, eşi Şengül Yavuz, AK Parti Trabzon milletvekilleri Adnan Günnar ve Ayşe Sula Köseoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi ve vatandaşlar katıldı.

Yavuz ve beraberindekiler, kanser tedavisi gören ve doktor kontrolü için Ankara'da bulunduğu sırada darbe girişimine tepki göstermek için sokağa çıkan ve silahla vurularak şehit edilen Kaplan'ın mezarına kırmızı gül bıraktı.

Kuran-ı Kerim okunmasının ardından İl Müftüsü Keramettin Demir, dua etti.

Vali Yavuz ve beraberindekiler, daha sonra 1993 yılında Mardin'de şehit düşen Jandarma Komando Onbaşı Resul Adanur'un aynı mahalledeki kabrini ziyaret etti.

Kaynak: AA / Güncel

Ak Parti Trabzon Yomra Politika Güncel Haberler

title