Haberler

15 Temmuz Milli İrade 2" Paneli

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu, FETÖ'ye ilişkin, "Bu yapının küresel bağlantıları canlı ve diridir. İçeride büyük ölçüde beli kırılmıştır ama canlıdır. Halen arkasında duranlar ve medet umanlar vardır. Bu iş iktidar meselesi değil. Bu bir vatan meselesi ve önemli bir şeydir." dedi.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Trabzon Valiliği koordinesinde, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Osman Turan Kongre Merkezi'nde "15 Temmuz Milli İrade 2" konulu panel gerçekleştirildi.

Panelin moderatörlüğünü yapan KTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hikmet Öksüz, Türk milletinin bu toprakları vatan edinebilmek için bin yılı aşkın süredir mücadele ettiğini söyledi.

Bu topraklar için büyük bedeller ödendiğini vurgulayan Öksüz, "Bunun sonuncusu 15 Temmuz 2016 gecesi ortaya çıktı. Hattı ve sathı mücadeleler verilmiştir, verilmektedir. Bu vatanının bütün kaleleri ayakta tutulmaya çalışılmaktadır. Bu kahramanlığı hatırlamak için bilgilendirme ve şuurlandırma faaliyetlerine değer veriyoruz." diye konuştu.

Panele konuşmacı olarak katılan İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu ise bu büyük destanın bugün itibarıyla anlamını bir kez daha hissettirdiğini belirterek, 15 Temmuz tarihini asla unutturmayacaklarını, bugünün bilincinden de sapmayacaklarını söyledi.

Hacısalihoğlu, 15 Temmuz tarihinin İstiklal Savaşı ve Milli Mücadele bilincini oluşturduğuna işaret ederek, "15 Temmuz, Türk milletinin karakterinde saklı olan ve hiçbir kuvvetin kopartamadığı boyunduruk altına girmeme ve kimseyi de boyunduruk altına alıp sömürmeme bilincinin bu çağdaki tezahürüdür." ifadesini kullandı.

"Bu bir vatan meselesi ve önemli bir şeydir"

FETÖ terör örgütünün halen 170 ülkede 180 milyar dolarlık para ağının içerisinden geçtiğini belirten Prof. Dr. Hacısalihoğlu, şunları kaydetti:

"Bu yapının küresel bağlantıları canlı ve diridir. İçeride büyük ölçüde beli kırılmıştır ama canlıdır. Halen arkasında duranlar ve medet umanlar vardır. Bu iş iktidar meselesi değil. Bu bir vatan meselesi ve önemli bir şeydir. Öyle bir yapı ki her sıfata, her isme, her girdiği kabın şeklini alabilme yeteneğine sahipki bununla bu şerri çok iyi becerebilen bir örgüt. Nerede nasıl patlayacağını anlayamıyorsunuz. Kara Kuvvetleri Komutanının emir subayı Burak Akın'ı biliyorsunuz değil mi? O gece gazi oldu, bacağından vuruldu. Alnından öpüldü ve devlet madalyası verildi. Bir süre sonra bu ankesörlü telefon sistemi keşfedildi ve oradan anlaşıldı ki açığa çıkacak, 'Ben itirafçı olmak istiyorum' dedi. Her türlü araştırmayı yapıyorsunuz, örgütün önünden dahi geçmemiş. Mahremiyet, kripto, gizlenme yeteneği ve tekniğinin örneğidir."

Örgütün ikinci önemli özelliğinin ise fitne ve fesat çıkarmak olduğuna dikkati çeken Yaşar Hacısalihoğlu, "Neyin esası, yerlisi ve millisi varsa, oraya sızarak köreltmek ya da benzerini üreterek onun önünü kesmek. Bu bir casusluk ve istihbarat örgütlenmesi, gizli devlet yapılanmasıdır, hiç şüpheniz olmasın." değerlendirmesinde bulundu.

Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu, milletin bağrından doğan Türk askerinin bileğini hiçbir cephede, hiçbir kuvvetin bükemeyeceğini de ifade ederek, bunun canlı örneğinin Suriye'de yaşandığını da sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Trabzon Valisi Yücel Yavuz, panelistlere yöresel telkari işlemeciliğinden yapılan çeşitli hediyeler sundu.

Kaynak: AA / Güncel

15 Temmuz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title