Haberler

15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü

15 Temmuz darbe girişiminin 3. yıl dönümünde Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda çeşitli programlar düzenlendi.

15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü anmaları Samsun'da sabah saatlerinde başladı. Mezarlık ziyaretleri ile başlayan programlar Akşam Cumhuriyet Meydanı'ndaki etkinliklerle devam etti. Program ilk olarak saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşması dev ekranda yayınlandı. Konuşmanın bitmesinin ardından Samsun Valisi Osman Kaymak ile birlikte protokol üyeleri konuşmalarını gerçekleştirdi.

İlk olarak konuşmasını gerçekleştiren Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Demir, milli birlik vurgusu yaparak, "2 şeyi hatırlatmakta fayda görüyorum. Dünyaya gelirken bize kimse sormadı. Giderken de sormayacak. Bu 2016 var ya bambaşka bir yıl oldu. Bizden sonra gelecek nesillerin çok büyük bir ders alması gereken bir yıl 2016. Şunu herkes bilsin. İçerideki hainler dışarıda ki düşmanlar bu millete bu ülkeye asla zarar veremeyecek" dedi.

"15 Temmuzda büyük bir millet olduğumuzu tüm dünyaya gösterdik"

Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Demir'in ardından konuşmasını yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, "Darbe haberini kimimiz televizyondan öğrendik, kimimiz gelen bir telefonla, kimimiz ise bir yakınımızın acı acı kapıyı çalışı ile öğrendik. Böyle bir şey gerçek olamaz dedik kendi kendimize. Bir baktık ki gerçekmiş. İçimize sızan hainler kırk yıldır kurdukları planları hayata geçirmeye başlamış. Sonra gördük ki yiğitler varmış. Binlerce yıldır Türkiye de hep bildiğimiz hep şükran duyduğumuz aziz kahramanlarımız varmış. O gece ne kadar büyük bir millet olduğumuzu tüm dünyada göstermiş olduk" diye konuştu.

"Bugün burada bulunarak devletimizin geleceğine, istikbaline sahip çıkıyorsunuz"

Son olarak konuşmayı gerçekleştiren Samsun Valisi Osman Kaymak, "Samsun milli birliğin, demokrasinin, vatan severliğin örneğini sergiliyor. 3 yıl olduğu gibi bugün burada bulunarak devletimizin geleceğine, istikbaline sahip çıkıyorsunuz. Şehitlerimize saygınızı gösteriyorsunuz. Milli Mücadele amacı ile yapılan törenlerde hep şunu ifade ederim. Milli Mücadelemiz devam ediyor. Hainler Türkiye bölme niyetleri devam ediyor. Bütün bunlara karşı sizlerin feraseti ortaya kondu. Sizlerden Allah razı olsun" şeklinde konuştu.

Program dahilinde şehitler için Kur'an okundu, dualar edildi. Ardından ilahiler söylendi.

Düzenlenen programa ayrıca Garnizon Komutanı Topçu Albay Recep Ali Üstün, Samsun Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, 19 Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Mahmut Aydın, AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, Samsun Canik Belediyesi Başkanı İbrahim Sandıkçı katıldı. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

15 Temmuz Samsun Haberler

Bakmadan Geçme

Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
title