Haberler

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Töreni

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminin milletimize yönelik ilk saldırı olmadığını, son saldırı da olmayacağını belirterek, "Terör örgütlerini piyon olarak kullananların asırlık kuyruk acılarının çok iyi farkındayız.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminin milletimize yönelik ilk saldırı olmadığını, son saldırı da olmayacağını belirterek, "Terör örgütlerini piyon olarak kullananların asırlık kuyruk acılarının çok iyi farkındayız. FETÖ'nün sadece FETÖ olmadığını, PKK olmadığını, DEAŞ'ın sadece DEAŞ olmadığını, diğer terör örgütlerinin sadece görünen yüzlerinden ibaret olmadığını, çok iyi biliyoruz. Arkalarında kimlerin olduğunu da çok iyi biliyoruz ama şu da bir gerçek ki piyonları ezip geçmeden, kaleleri, filleri, atları, veziri alamaz, şahı da mat edemeyiz." dedi.

Erdoğan, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin birinci yılında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde düzenlenen anma töreninde yaptığı konuşmada, 15 Temmuz gecesi darbeci hainlerin saldırılarında 250 kahramanın toprağa verildiğini söyledi.

Bunun karşılığında Türkiye'nin geleceğinin, istikbalinin kurtarıldığını kaydeden Erdoğan, "O gece 2 bin 193 kardeşimiz yaralanarak gazilikle müşerref olurken, kalbini ve gözünü bize dikmiş milyonlarca kardeşimizin umudunu yaşattık. Ödediğimiz bedel ağır. Anaların, babaların, eşlerin, kardeşlerin, evlatların göz yaşlarına yürek yangınlarına değer biçmek asla mümkün değildir ama bu fedakarlıklarının karşılığında elde ettiğimiz istiklalimize ve istikbalimize de değer biçemeyiz." dedi.

Erdoğan, "Rabbim ne buyuruyor biliyor musunuz? Allah yolunda cihad edenlere, vatanı milleti için cihad edenlere, onların nefislerini cennet karşılığında Allah satın alıyor. Kur'an-ı Kerim'de bunun müjdesini veriyor ve bizim şehitlerimiz cennete yürüdüler. Yerleri hayırlı olsun. O makam, sevgili peygamberimize en yakın makam. Makamları hayırlı olsun. Biz de burada sembolik bir makam hazırladık onlara. Bu makamda da ne buyuruyor rabbimiz. Bismillah. 'Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz. Onlar diridirler ancak siz bilemezsiniz, anlayamazsınız' İşte, biz bunu yaparken dedik ki kul olarak, onların gönüldaşları olarak, onların kardeşleri olarak bunu unutmayacağız, unutturmayacağız." diye konuştu.

"Biz sıradan bir göçebe kavim değiliz. Biz milletiz, millet"

Ankara'da da külliyenin karşısında yaptıklarını, onun da yarın sabah namazını müteakiben açılışını yapacaklarını kaydeden Erdoğan, şunları söyledi:

"Rast gele bir araya gelmiş insan topluluklarıyla milletler arasındaki fark işte budur. Topluluklar sadece anlık çıkarları için bir arada bulunurlar. Milletlerin ise ortak geçmişleri, ortak değerleri, ortak hayalleri vardır. Bunlar uğrunda gerektiğinde canlarını vermeyi göze alırlar. Türk milleti, 15 Temmuz'da binlerce yıllık tarihinde defalarca yaptığı gibi kutsallarını korumak uğruna canını vermekten çekinmeyeceğini göstermiştir. Tarih boyunca hep ateşle imtihan olmuş, düşman saldırılarının ve ihanetlerin kıskacında pişerek yol yürümüş bir milletiz. Biz sıradan göçebe bir kavim değiliz. Biz milletiz, millet. Onlar ise illet, illet. Farkımız bu. Demir filizinin ateşle yoğurulup çelikleşmesi gibi, yaşadığımız saldırılar ve ihanetler de bizi işte bu tabloda birleştirdiği gibi hamdolsun birleştiriyor, bütünleştiriyor, güçlendiriyor."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "15 Temmuz darbe girişimi, milletimize yönelik ilk saldırı değildir, son saldırı da olmayacaktır. Terör örgütlerini piyon olarak kullananların asırlık kuyruk acılarının çok iyi farkındayız. FETÖ'nün sadece FETÖ olmadığını, PKK olmadığını, DEAŞ'ın sadece DEAŞ olmadığını, diğer terör örgütlerinin sadece görünen yüzlerinden ibaret olmadığını çok iyi biliyoruz. Arkalarında kimlerin olduğunu da çok iyi biliyoruz. Ama şu da bir gerçek ki piyonları ezip geçmeden, kaleleri, filleri, atları, veziri alamaz, şahı da mat edemeyiz. Onun için önce bu hainlerin kafasını kopartacağız. Kandil'de, Küpe'de, Besler Deresi'nde bütün Güneydoğu, Doğu bu dağlarda şu anda askerimiz, polisimiz, komandolarımız, tüm güvenlik güçlerimiz oralarda bunları tek tek öldürüyorlar." şeklinde konuştu.

"Bizim arkamızda 1400 yıllık bir medeniyet birikimi var"

Diğer meselenin (idam) ise parlamentonun meselesi olduğunu vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Biz bir hukuk devletiyiz. Parlamentoya geldiği anda parlamento bu konuda kararını vermesi halinde bana geldiğinde ben de bunu onaylarım. Çünkü şehit ailelerini evine gittiğimde, gazilerimizi evlerinde ziyaret ettiğimde evet ateş düştüğü yeri yakıyor. Efendim şu şöyle diyor, bu böyle diyor ... Arkadaş git önce o ailelere sor bakalım onlar ne diyor. Can yanmıyor, onların canı yanmadığı için rahat konuşuyorlar."

"Karşımızdaki örgütler gördüğümüz yapılarından ibaret olmayabilir." diyen Erdoğan, "Ancak şunu da bilsinler Türkiye de göründüğünden ibaret değildir. Bizim arkamızda da binlerce yıllık devlet geleneğimiz var bunu da böyle bilmeleri lazım. Cumhurbaşkanlığı forsumuzdaki her bir yıldız işte bu geleneğin sembolüdür. Bizim arkamızda 1400 yıllık bir medeniyet birikimi var. Doğduğumuzda hatırlayın kulağımıza okunan ezan, öldüğümüzde arkamızdan okunan selaya kadar hayatımızın her anını, mensubu bulunduğumuz medeniyet şekillendiriyor. Coğrafyamızdaki bin yıllık geçmişimizin tek bir anını gösteremezsiniz ki mücadelesiz geçsin. Asla." değerlendirmesinde bulundu.

15 Temmuz'da adeta patlayan bir yanardağ gibi, geceyi aydınlatan ruhun bir anda ortaya çıkmadığını, gerisinde işte böyle muhteşem bir arka plan olduğunu belirten Erdoğan, Faruk Nafiz Çamlıbel'in "Zafer Türküsü" şiirinin "Yaşamaz ölümü göze almayan/ Zafer göz yummadan koşana gider/ Bayrağa kanının alı çalmayanın/ Göz yaşı boşana boşana gider/ Kazanmak istersen sen de zaferi/ Gürleyen sesinde doldur gökleri/ Zafer dedikleri kahraman peri/ Susandan kaçar da coşana gider/Bu yolda herkes bir, ey delikanlı diriler şerefli, ölüler şanlı/ Yurt için dövüşen başı dumanlı, her zaman bu şandan o şana gider." dizelerini okudu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz dirileri şerefli, ölüleri şanlı Türk milleti olarak coğrafyamızın, bölgemizin, dünyanın geleceğine talibiz. Bizi ne terör örgütlerinin alçakça saldırıları, ne onları kullanan güçlerin sinsi oyunları çökertebilir. Biz işte bu ruhu, bu inancı, bu iddiayı kaybettiğimiz gün biteriz. Bunu iyi görün" ifadelerini kullandı.

(Sürecek)

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Türkiye PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
title