Haberler

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

İSLAMABAD/ Pakistan ve Nijerya'da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla anma programı düzenlendi.

İSLAMABAD/ Pakistan ve Nijerya'da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla anma programı düzenlendi.

Türkiye'nin Lahor Başkonsolosluğundan yapılan açıklamaya göre, Lahor'daki törene, Başkonsolos Serdar Deniz'in yanı sıra Pencap hükümetini temsilen Adalet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Rana Sanaullah, Eyalet Başbakanı Şahbaz Şerif'in Başdanışmanı Havaca Ahmed Hasan, Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı Shumail Ahmed Havaca ve davetliler katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ve saygı duruşuyla başlayan törende, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz hain darbe girişimini anlatan video gösterildi.

Türkiye'nin Lahor Başkonsolosu Deniz, katılımcılara, 15 Temmuz'a ve FETÖ'ye ilişkin bilgi verdi.

"Türk halkı tarihe geçti"

Adalet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Rana Sanaullah da söz konusu darbe girişiminin Türkiye'nin ilerlemesine ve Türk halkının refahına kurulan bir komplo olduğunu belirtti.

15 Temmuz gecesi, vicdanı karanlık darbecilerin sergilediği zalimliği tarif edebilecek bir kelime bulamadığını söyleyen Sanaullah, "Türk halkı, demokrasiye sahip çıkmak için gösterdiği kahramanlıkla tarihe geçti." dedi.

Öte yandan, tören öncesinde Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneğinin (MÜSİAD) Pakistan'daki Temsilcisi Nizamettin Kocameşe de Lahor Basın Kulübü'nde toplantı düzenledi. Burada da MÜSİAD'ın 15 Temmuz'a yönelik basın bildirisi okundu.

Bunun yanı sıra Lahor'un işlek caddelerindeki reklam panolarına MÜSİAD öncülüğünde, 15 Temmuz darbe girişimini lanetleyen çeşitli posterler asıldı.

- Nijerya

Türkiye'nin Abuja Büyükelçisi Hakan Çakıl da Nijerya'daki basın mensuplarıyla bir araya gelerek 15 Temmuz'da yaşananları ve FETÖ'yü anlattı.

Türkiye'nin demokrasiye sahip çıktığını vurgulayan Çakıl, terör örgütüyle mücadelenin anayasa ve kanunlar çerçevesinde, hukuk devleti ilkeleriyle uyumlu şekilde yürütüldüğünün altını çizdi.

Kaynak: AA / Güncel

Pakistan Nijerya Türkiye Lahor Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title