Haberler

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Samsun'un ilçelerinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla demokrasi nöbeti tutuldu.

Vezirköprü ilçesinde 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılında vatandaşlar, Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı.

Alanda akşam namazı kılındı. Namaz sonrasında Vezirköprü Müftülük Vaizi Mustafa Oğuz tarafından Kur'an-ı Kerim okundu. 15 Temmuz 2016 gecesi İstanbul'da çıkan olaylarda şehit düşen Sevgi Yeşilyurt'un annesi Gülbeyaz Yeşilyurt da programa katılarak Vezirköprü halkına katılımlarından dolayı teşekkür etti.

15 Temmuz Gazisi Sinan Esen ise 15 Temmuz 2016 gecesi yaşadıklarını anlatarak Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) haince saldırdığını söyledi. Konuşmalar sonrasında ilahiler seslendirildi ve şiirler okundu. Yatsı namazının meydanda kılınmasının ardından Milli Birlik Yürüyüşü gerçekleştirildi.

Meydandaki nöbete vatandaşlar ile Vezirköprü Kaymakamı Yunus Emre Altıner, Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, Vezirköprü İlçe Emniyet Müdürü Aydın Özdemir, Vezirköprü İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Arslan, Vezirköprü Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir Fişekçi, AK Parti İlçe Başkanı Halil İbrahim Doğan ve Vezirköprü Demokrasi Şehitleri Derneği Başkanı Seyit Ermacit katıldı.

Nöbet sabah namazına kadar sürdü.

Bafra

Bafra ilçesinde Cumhuriyet Meydanı'nda mehteran takımının gösterisinin ardından vatandaşlar ve protokol üyeleri, Milli Birlik Yürüyüşü yaptı. Atatürk Bulvarı üzerinden 15 Temmuz Şehitler Meydanı'na gelen halkı selamlayan protokol, daha sonra "Anadolu Ajansının objektiflerinden Milli İradenin Yükselişi Sergisi"ni gezdi.

Meydanda Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel, 15 Temmuz gecesi ülkeyi, milleti, demokrasiyi, cumhuriyeti, aydınlık geleceği yok etmek isteyen vatan hainlerinin harekete geçtiğini belirterek, "Milletin silahlarını yine bu aziz ve fedakar millete doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardır. 15 Temmuz akşamı Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Türk siyasi tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir büyüklükte hain bir saldırıya maruz kalmıştır. Vatanımıza, devletimize demokrasimize her şartta sahip çıkacağız. Bu güzel ülke artık 15 Temmuz öncesinden daha güçlüdür." dedi.

Belediye Başkanı Zihni Şahin de 15 Temmuz darbe girişiminin halkın direnişiyle karşılaştığını ve başarısız olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından vatandaşlar demokrasi nöbeti tuttu.

Havza

Havza ilçesinde de vatandaşlar, 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılında 15 Temmuz Demokrasi Parkı ve Kevser Parkı'nda demokrasi nöbeti tuttu.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Kuran-ı Kerim tilaveti sunuldu.

Havza Kaymakam Vekili Cengiz Nayman, Belediye Başkanı Murat İkiz, AK Parti İlçe Başkanı Sebahattin Özdemir, CHP İlçe Başkanı Ertaş Çoban, MHP İlçe Başkanı Uğur Yıldırım ve MEMUR-SENQ Havza İlçe Başkanı Numan Kurt konuşma yaptı.

Protokol konuşmalarının ardından 00.13'te selalar okundu. Gece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşması canlı olarak yayınlandı.

Nöbet boyunca Havza Belediyesi, Türk Kızılayı Havza Şubesi ve bazı esnaflar tarafından nöbet tutan vatandaşlara ikramlarda bulunuldu.

Programa, Havza Garnizon Komutan Vekili Personel Başçavuş Hüseyin Ulaş, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Özgür Kumkayır, İlçe Emniyet Müdür Vekili İsmail Kayhaoğlu da katıldı.

Kavak

Kavak ilçesinde 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılında vatandaşlar, Hükümet Konağı önünde ellerinde Türk bayrakları ile toplandı.

Daha sonra vatandaşlar ve protokol üyeleri, Öner Caddesi ve Adnan Menderes Caddesi'nde Milli Birlik Yürüyüşü yaptı.

Kavak 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Oto Garı'na gelen vatandaşlar burada demokrasi nöbeti tuttu.

Yürüyüşe ve demokrasi nöbetine, Kavak Kaymakamı Hasan Gökpınar, Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Kemal Çakır, Savcı Ali Balcı, Hakim Osman Çiftçi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Kavak Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Necati Menek, Emniyet Müdürü Vekili Şeref Çınar, İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Üsteğmen Hüsnü Mete Ergin, daire amirleri, siyasi partilerin ilçe başkanları, sivil toplum örgütlerinin başkanları, şehit aileleri, gaziler ve yaklaşık 2 bin 500 vatandaş katıldı.

Demokrasi nöbetine katılanlara Kavak Müftüsü Abdullah Karaca tarafından akşam, yatsı ve sabah namazı kıldırıldı.

Kavak Belediyesi tarafından nöbet süresince katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Kaynak: AA / Güncel

Ak Parti Samsun Kavak Havza Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı?
title