Haberler

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Kırşehir, Nevşehir, Sivas ve Yozgat'ta, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında "Milli Birlik Yürüyüşü" düzenlendi.

Kırşehir, Nevşehir, Sivas ve Yozgat'ta, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında "Milli Birlik Yürüyüşü" düzenlendi.

Kırşehir'de, ellerindeki Türk bayraklarıyla Askerlik Şubesi önünde toplanan binlerce kişi, Atatürk Caddesi üzerinde yürüyüşe geçti. Kortejin önünde gaziler, Kırşehir Belediyesi Mehter Takımı ve atlı birlikler yer aldı.

"Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Vatan sana canım feda", "Ya Allah bismillah Allahuekber" şeklinde sloganlar atanlar, 15 Temmuz töreninin yapılacağı Cacabey Meydanı'na kadar yürüdü.

Yürüyüş güzergahında evlerinin balkonlarına çıkanlar, Türk bayraklarıyla yürüşe katılanlara destek verdi. Meydandaki program, mehter takımının verdiği konserle başladı.

Yürüyüşe, Kırşehir Valisi Necati Şentürk, AK Parti Kırşehir Milletvekilleri Salih Çetinkaya ve Mikail Arslan, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Kırşehir Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Bilgin, İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları başkanlar ile çok sayıda kişi katıldı.

Nevşehir

Nevşehir'de, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında gerçekleştirilen yürüyüş, Borsa Kavşağı'ndan başladı. Katılımcılar, mehter takımının marşları eşliğinde, ellerinde Türk bayrakları ve "Ya Allah bismillah Allahuekber", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları atarak Diriliş Meydanı'na yürüdü.

Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider ve Belediye Başkanı Hasan Ünver, kentteki diğer protokol mensupları ile binlerce kişi, daha sonra anma programının yapılacağı meydana geldi.

Burada oluşturulan platformda mehter takımının sunduğu dinletilerle anma programı başladı. Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından konuşmalar yapıldı. Meydanda kurulan stantta, protokol mensuplarınca etkinliğe katılanlara etli pilav dağıtıldı.

Sivas

Sivas'ta ellerindeki Türk bayraklarıyla Tren Garı önünde toplananlar, İnönü Bulvarı üzerinden yürüyüşe geçti. Kortejin önünde, Sivas Belediyesi Mehter Takımı ve atlı birlikler yer aldı.

"Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Ya Allah bismillah Allahuekber" sloganları atanlar, törenin yapılacağı kent meydanına kadar yürüdü.

Yürüyüşe, Sivas Valisi Davut Gül, Sivas 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Albay Mehmet Kip, Belediye Başkanı Sami Aydın, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, İl Jandarma Komutanı Albay Sinan Şen, İl Emniyet Müdürü Turan Aksoy, Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal, il protokolü, siyasi partilerin il başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile çok sayıda kişi katıldı.

Yozgat

Yozgat'ta, Terminal Camisi önünde toplananlar, ellerinde Türk bayraklarıyla mehter takımının marşları eşliğinde tekbirler getirip "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganlarıyla Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü.

Yürüyüşe, Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Belediye Başkanı Kazım Arslan, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Turgay Çorak, İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, daire müdürleri, şehit yakınları, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Nevşehir Kırşehir Ak Parti Yozgat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
title