Haberler

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Elazığ ve Bingöl'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla "Milli Birlik Yürüyüşü" yapıldı.

Elazığ ve Bingöl'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla "Milli Birlik Yürüyüşü" yapıldı.

Elazığ'da Ahmet Aytar Meydanı'nda bir araya gelen sendika ve sivil toplum kuruluşu üyeleri ile vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları, üzerilerinde darbe girişimi sırasında şehit olanların fotoğraflarının basılı olduğu önlükler ve çeşitli pankartlarla Gazi Caddesi'den 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'na kadar yürüdü.

Vatandaşlar, sokakları "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Darbeciler halka hesap verecek", "İşte ordu işte komutan", "İdam isteriz" nidalarıyla inletirken, yürüyüşte Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) aleyhine sloganlar atıldı.

Mehteran takımı eşliğinde yapılan yürüyüşe, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, AK Parti Elazığ Milletvekili Ömer Serdar, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Yılmaz Uyar, Elazığ Cumhuriyet Başsavcısı Habip Korkmaz, İl Emniyet Müdür Doğan Cangül, kurum ve kuruluş yöneticileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti başkan ve yöneticileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Bingöl

Bingöl'de, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" dolayısıyla "Demokrasi ve Milli Birlik Yürüyüşü" yapıldı.

Bingöl Valiliği önünde bir araya gelen vatandaşlar İnönü ve Genç Caddesi'nden 15 Temmuz Diriliş Meydanı'na kadar yürüdü.

Darbe girişimi sırasında şehit olanların fotoğraflarının basılı olduğu önlükler giyen ve Türk bayrakları taşıyan vatandaşlar, yürüyüş sırasında Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) aleyhine sloganlar attı.

Yürüyüşe, Vali Ali Mantı, 49. Komando Tugay Komutanı Piyade Albay Ersin Altay, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, diğer yetkililer ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Bingöl Elazığ Politika Güncel Haberler

title