Haberler

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

AK Parti Siirt Milletvekili Yasin Aktay, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

AK Parti Siirt Milletvekili Yasin Aktay, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Aktay, mesajında, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin sadece Fetullah Gülen'in Türkiye'de 50 yıldır örgütlediği bir yapının yapmaya çalıştığı bir eylem olmadığını, bunun bir tarafıyla Türkiye'yi işgal hareketi olduğunu belirtti.

Aziz milletin, darbe girişiminin ilk dakikalarından itibaren hemen sokaklara çıkıp kendi milli iradesine ve demokrasiye sahip çıkma konusunda sergilediği destansı duruşun her çeşit takdirin üzerinde olduğunu ifade eden Aktay, şunları kaydetti:

"15 Temmuz gecesi bu ülke bir büyük ihanete tanık oldu, ama bu büyük ihanetin karşısında bir milletin uyanışına, dirilişine de tanık oldu. I. Dünya Savaşının neticesinde paramparça edilen ve bir daha ayağa kalkmamak üzere türlü vesayet zincirleriyle bağlanmış olan bu millet epey zamandır sürdürdüğü canlanışını o gece kendisine üflenen ruhla tamamlamış oldu.

O gün milletle devletin daha önce görülmemiş birliğinin gerçekleştiği bir gece oldu. Türkiye, 15 Temmuz günü sadece bir darbeye maruz kalmış olmadı, o darbeye karşı sergilediği destansı dirilişle yeniden doğmuş oldu."

Darbe girişiminin bir işgal hareketi olduğunu dile getiren Aktay, Suriye'deki gelişmeler, Ortadoğu'daki genel durumlar ve ülkenin içinde bulunduğu durumların Güneydoğu'daki terörle mücadele konjonktüründe darbe girişiminin bir iç savaşa sürüklenme kastını ifade ettiğini aktardı.

Aktay mesajında şu ifadelere yer verdi:

"O gün bu millet bu tehlikeyi de gördü ve kendini, kendi bütünlüğünü ifade eden liderini ve devletini savundu. Böylece bir millet olduğunu kanıtladı. Bir milletin bedenine o gün bir ruh üflendi ve dünyanın gidişatında söyleyecek sözü olan bir millet tarihin sahnesine bütün ihtişamıyla yeniden girmiş oldu.

Allah bir daha bu millete böyle ihanetler, acılar yaşatmasın. Milletimizin bütün ihtişamıyla kurtuluşun destanıyla yazdığı o gecede şehit düşen kahramanlarımıza yüce Allah'tan rahmet diliyorum, gazilerimize şifa ve minnet duygularımızı ifade ediyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Yasin Aktay Ak Parti Türkiye Siirt Politika Güncel Haberler

title