Haberler

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) hain darbe girişiminin birinci yıl dönümü dolayısıyla şehitler için Bulgaristan ve Kosova'da anma törenleri yapıldı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) hain darbe girişiminin birinci yıl dönümü dolayısıyla şehitler için Bulgaristan ve Kosova'da anma törenleri yapıldı.

Filibe Başkonsolosluğunun girişimiyle, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Bulgaristan'ın güneydoğusunda Türklerin yoğun yaşadığı Kırcaali kentinde, Kırcaali Ömer Lütfi Kültür Evi salonunda, Anadolu Ajansı'nın (AA) fotoğraflarından oluşan "15 Temmuz Destanı" adlı sergi açıldı.

Türkiye ve Bulgaristan'ın ulusal marşları ve saygı duruşuyla başlayan törende konuşan Filibe Başkonsolosu Hüseyin Ergani, "Her toplumun tarihte bir dönüm noktası sayılabilecek yaşamsal anları vardır. Geçen yıl 15 Temmuz gecesi halkımız için böyle önemli bir an ve dönüm noktasıydı. Türk halkı, yaklaşık 100 yılın ardından haritaların yeniden çizildiği bir dönemde yeniden beka mücadelesini vermek zorunda bırakılmıştır." dedi.

Bulgaristan'ın darbe girişiminin yaşandığı günden itibaren Türk halkının ve demokrasisinin yanında yer aldığına işaret eden Ergani, AA muhabirine de "Bulgaristan'ın bu konuda dünyada Türkiye'yi en iyi anlayan ülkeler arasında yer alması memnuniyet vericidir." açıklamasını yaptı.

Ergani ayrıca, törene katılanlarla fotoğraf sergisini gezerek bilgi verdi ve duygularını paylaştı. Törenin sonunda Kırcaali Bölge Müftüsü Beyhan Mehmet dua okudu.

Sofya Büyükelçisi Süleyman Gökçe'nin konutunda ve Burgaz Başkonsolosluğunun gayretleriyle Şumnu kentinde de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla törenler düzenlendi.

Şumnu'da AA'nın fotoğraflarından oluşan sergide 15 Temmuz şehitleri anıldı ve dualar okundu.

Kosova

Kosova'da Priştine Büyükelçiliği de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla anma töreni organize etti.

Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç'ın ev sahipliğinde başkentteki bir otelde düzenlenen törene, Kosova Savunma ve Güvenlik Bakanı Haki Demolli, Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, Priştine Belediye Başkanı Shpend Ahmeti, Mamuşa Belediye Başkanı Arif Bütüç, Kosova Müftüsü Naim Ternava, Prizren Başkonsolosu Selen Evcit, Kosova Türk Temsil Heyeti Başkanı İhsan Tavazar'ın yanı sıra Kosovalı milletvekilleri, kurum ve kuruluşların temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşu ve Türkiye ile Kosova'nın milli marşlarının okunmasının ardından konuşma yapan Büyükelçi Kılıç, 15 Temmuz'un alışıldık bir askeri kalkışma değil, Türkiye tarihindeki en hain saldırı ve terör eylemi olduğunu söyledi.

Kılıç, 15 Temmuz gecesinde yaşananlar ve bir yıl boyunca FETÖ'ye karşı alınan tedbirler hakkında bilgi vererek, şunları kaydetti:

"Bu süreçte dost ve kardeş ülkelerden beklentimiz, ülkemizle dayanışma içerisinde olmaları ve bu yönde somut adımlar atmalarıdır. Ülkemize gösterilecek en faydalı ve samimi destek, sözde eğitim kuruluşları başta olmak üzere adeta FETÖ mümessili olarak faaliyet gösteren kuruluşlarla mücadele etmek ve ülkemize yönelik suiniyetli girişimleri engellemek olacaktır."

Törene katılanlar arasında 15 Temmuz gecesinin tanığı Kosova vatandaşı ve Kosova Kurtuluş Ordusu (UÇK) gazisi Fadil Pushkolli de yer aldı.

Pushkolli, o gece yaşananları anlatmanın zor olduğunu, aklına Çanakkale Savaşı'nın geldiğini, sokağa indiğinde çok sayıda yaralı ve şehit gördüğünü söyledi.

Türkiye ve Kosova'nın, Arnavutlar ile Türklerin et ve tırnak gibi olduğunu vurgulayan Pushkolli, "Şunu anlayamadılar: Türk halkı dünyanın en büyük ordusunun gerçekleştiremeyeceği bir şeyi gerçekleştirerek bir dakika içinde bir araya gelebilir." dedi.

Törende ayrıca 15 Temmuz'da yaşananlarla ilgili video gösterisi yapıldı ve AA'nın fotoğraflarından oluşan "15 Temmuz'u Anma-Demokrasi ve Milli Birlik Günü" sergisi açıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Bulgaristan Türkiye Ergani Kosova Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title