Haberler

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Ülkü Ocakları Edirne İl Başkanı Taner Albayrak, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Ülkü Ocakları Edirne İl Başkanı Taner Albayrak, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başkan Albayrak, FETÖ'nün 15 Temmuz hain kalkışması ile ilgili olarak İl Başkanlığı binası önünde bulunan Talatpaşa Caddesi'ne MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin sözünü içeren pankart astıklarını ifade etti.

Kalkışmanın hedefinin Türkiye'yi devre dışı bırakarak Türk dünyası ve İslam aleminde yeni zulümlere yol açacak büyük bir boşluk yaratmak olduğunu aktaran Albayrak, "Hain kalkışmanın ilk önleyicisi olan Devlet Bahçeli'nin bu kalkışmaya tepki koyarak tüm teşkilatlarının bu kalkışmanın kabul edilemez olduğunu bildirip Türkiye Cumhuriyeti seçilmiş hükümeti tarafında olduklarını." ifade etti.

"Ortaya çıktığı günden itibaren ülkemiz üzerinde hain planlar yapıp, devletimizin kılcal damarlarına sızma operasyonuna başladığı andan itibaren karşısında set gibi durduğumuz "okyanus ötesi" menşeli hain terör örgütü FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'da kahraman Türk ordusunun üniformasını çalıp giyerek, sözde askeri bir kalkışma gibi gösterip, Türk milletinin silahlarını yine Türk milletine doğrultu." ifadelerini kullanan Albayrak, şunları kaydetti:

"Yalnızca seçilmiş hükümeti zor kullanarak düşürme amacı gütmeyen bu caniler, ülkemizi iç savaşa sürükleyerek bölgesinde etkisiz hale getirme hedefindeydi. Türkiye'yi devre dışı bırakarak Türk dünyası ve İslam aleminde yeni zulümlere yol açacak büyük bir boşluk yaratmak bir başka emelleriydi. Bu durumu daha önceden gören Türkmen Beyi Devlet Bahçeli Bey derhal olaya müdahil oldu. Kalkışmanın kabul edilemez olduğunu belirterek, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nin yanında olduklarını belirtmesi üzerine hain darbe girişiminin yönünü tamamı ile değiştiren kişi olarak tarihe geçmiştir. Türk milliyetçileri, liderinden aldığı bu emir ile bir an dahi tereddüte düşmeden, girişimin karşısında cesurca durarak Türk düşmanlarına her zaman olduğu gibi bu FETÖ terör örgütünün operasyonuna gereken cevabı misliyle verdi. Ülkücü Hareket her türlü siyasi çıkar kaygısını bir kenara bırakarak Türk Devletini 'Devlet-i Ebed Müddet' kılma yolunda üstüne düşeni yapmış, yapmaya da devam edecektir. Vatanımızı vatan kılan tüm şehit ve gazilerimizden Cenab-ı Hak razı olsun. Ebediyete intikal eden tüm şehitlerimize Yüce Mevla Rahmetiyle muamele eylesin."

Kaynak: AA / Güncel

Milliyetçi Hareket Partisi Devlet Bahçeli Politika Güncel Haberler

title