Haberler

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Diyarbakır, Elazığ, Siirt ve Mardin'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında, 15 Temmuz şehitleri için okunan hatimlerin duası yapıldı.

Diyarbakır, Elazığ, Siirt ve Mardin'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında, 15 Temmuz şehitleri için okunan hatimlerin duası yapıldı.

Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesindeki tarihi Ulu Cami'de 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olanlar için Kur'an-ı Kerim okundu, İl Müftüsü Burhan İşliyen tarafından hatim duası yapıldı, dualar edildi.

Programa Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, Yenişehir Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Mehmet Özel, Vali Yardımcısı Kürşat Güleryüz, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, AK Parti İl Başkanı Muhammed Akar, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Elazığ

Elazığ Valiliğinin düzenlediği programda, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olanlar için İzzet Paşa Camisi'nde yapılan hatim duasına çok sayıda kişi katıldı.

Programa, Vali Çetin Oktay Kaldırım, İl Emniyet Müdürü Doğan Cangül, kurum müdürleri de katıldı.

Şırnak

Şırnak'ta da Vali Kamil Acun Külliye Camisi'nde 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olanlar için hatim duası yapıldı.

Valilikçe düzenlenen programda, cuma namazının ardından Kur'an-ı Kerim, ilahi ve kasideler okundu.

Cuma namazı hutbesinde İl Müftü Yardımcısı Selahattin Özçelik, 15 Temmuz darbe girişimine vurgu yaparak şunları söyledi:

"Daima hatırlamamız gereken bir husus, o gece minarelerde yankılanan selaların millet olarak bizi dimdik ayakta tuttuğu, manevi duygularımızın ortak bilinç ve irademizi harekete geçirdiği gerçeğidir. Zihinlerimizden asla çıkartmamız gereken bir diğer husus ise gece maruz kaldığımız ihanet ve işgal teşebbüsünün din kisvesi altında yapılmasıdır."

Kur'an-ı Kerim okunması ve dua edilmesinin ardından İl Müftüsü Ramazan Tolan tarafından hatim duası yapıldı.

Programa Vali Mehmet Aktaş, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Patlak, İl Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy, İl Jandarma Komutanı Albay Hünkar Keleş, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Siirt

Siirt'te Çarşı Abdulhakim Sancak Camisi'nde düzenlenen programda konuşan İl Müftüsü Faruk Arvas, göğsü imanla dolu milletin 15 Temmuz'da darbe girişimini akamete uğrattığını ifade ederek "İmanlı gönüllere sahip olan bu millet başkumandanıyla, milletiyle, polisiyle, güvenlik güçleriyle bu darbeye dur dedi ve bu darbeyi bertaraf etti." dedi.

Arvas, konuşmanın ardından şehit ve gazilerin ruhuna okunan hatimlerin duasını yaptı.

Programa, Vali Ali Fuat Atik, Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın da katıldı.

Mardin

Mardin'de, merkez Artuklu ilçesindeki Fuat Yağcı Camisi'nde, 15 Temmuz şehitleri için Yasin suresi okundu ve şehitler için dua edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Diyarbakır Elazığ Mardin Siirt Politika Güncel Haberler

title