Haberler

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Van, Hakkari, Bitlis ve Muş'ta sivil toplum kuruluşları tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla ortak basın açıklaması yapıldı.

Van, Hakkari, Bitlis ve Muş'ta sivil toplum kuruluşları tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla ortak basın açıklaması yapıldı.

Van Ticaret Borsası (VTB) toplantı salonunda düzenlenen basın açıklamasını VTB Başkan Yardımcısı Türkay Özbek okudu.

Özbek, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK), Memur Sendikaları Konfederasyonu (MEMUR-SEN), HAK- İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ), Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB), Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Türkiye KAMU-SEN), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Van temsilcilikleri olarak toplandıklarını söyledi.

Ortak açıklamanın 81 ilde aynı anda yapıldığını hatırlatan Özbek, Türkiye'nin en zor günlerinden biri olan 15 Temmuz'un yıl dönümüne girildiğini ifade etti.

Özbek, "İki hafta boyunca, farklı etkinliklerle, hazırladığımız afişlerle ülkemizin tamamında 15 Temmuz ruhunu canlı tutacağız. 15 Temmuz'u unutmayacağız, unutturmayacağız. 15 Temmuz'un Türkiye için bir milat olduğuna inanıyoruz. Çünkü bu alçak saldırı, darbenin ötesinde bir işgal girişimiydi. 15 Temmuz, İstiklal Harbinden bu yana ülkemizin karşılaştığı en büyük tehlikeydi. O gece Fetullahçı terör örgütü, devleti ele geçirmeye, milleti tahakküm altına almaya kalkıştı. Darbe girişiminin asıl amacı, ülkemizi tarihimizde görülmemiş bir kaosa sürüklemek, kardeş kavgası başlatmak ve Türkiye'yi iç savaş ortamına sokmaktı. Darbe teşebbüsünün nihai amacı, Türkiye Cumhuriyetini bir daha ayağa kalkamayacak duruma düşürmekti." diye konuştu.

Darbe girişiminde 250 kişinin şehit düştüğünü, 2 bin 301 kişinin de yaralandığını anımsatan Özbek, dünyada çok az milletin bu bedeli ödeyebileceğini aktardı.

Özbek, "Bir daha böyle hain girişimlerin yaşanmaması için FETÖ ile mücadele her alanda etkin ve kararlı şekilde sürdürülmelidir. Yargı kurumları, darbecilere ve onların destekçilerine hak ettikleri en ağır cezayı vermeli, milletimizin vicdanını rahatlatmalıdır." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin hükumetin aldığı önlem ve yaptığı reformlarla hızla toparlandığını, darbe girişiminin üzerinden henüz bir yıl geçmesine rağmen ekonomide yüzde 5'lik büyümeyi yakaladığını da vurgulayan Özbek, 2017'nin ilk altı ayında 1 milyon 200 bin insana yeni istihdam sağlandığını söyledi.

-Bitlis-Hakkari-

Bitlis Ticaret Odası toplantı salonunda yapılan açıklamada ise, 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminin üzerinden bir yıl geçtiği anımsatıldı.

Açıklamada, "Milletimiz, demokrasi ve özgürlüğümüze kasteden bu saldırı karşısında dik durdu, canı pahasına değerlerini savundu. Buradaki tüm sivil toplum kuruluşları olarak ilk andan itibaren, devletimizin ve milletimizin yanında yer aldı ve almaya da devam edecektir." denildi.

Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonundaki toplantıda ortak açıklamayı okuyan Yüksekova TSO Başkanı Salih Özdemir de, 15 Temmuz darbe girişimini unutmayıp, unutturmayacaklarını söyledi.

Özdemir, tarihin en zor günlerinden biri olan 15 Temmuz'un yıl dönümüne girdiklerini anımsatarak, şunları aktardı:

"Darbe girişiminin amacı ülkemizi tarihimizde görülmemiş bir kaosa sürüklemek, kardeş kavgası başlatmak ve ülkeyi iç savaş ortamına sokmaktı. Allaha şükürler olsun ki milletimiz cesareti ve ferasetiyle bu belayı durdurdu. Milletimiz bu saldırı karşısında canı pahasına değerlerini savundu. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere meclisimiz, başbakanımız, siyasi partilerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve milletimiz medyamızın kararlı duruşuyla bir destan yazdı. Demokrasimizin hiçbir kaba kuvvete teslim olmayacağı kadar güçlü olduğunu herkese gösterdik."

Özdemir, hangi sebeple olursa olsun darbe ve terörün insanlık dışı olduğunu dile getirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Hakkari Bitlis Muş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı? Kalkınma Yolu Projesi nedir, nereden geçiyor? Sivasspor'un penaltısı doğru mu? Hakem yorumları ne diyor? (Sivasspor - Fenerbahçe) Derin Futbol ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?????? 23 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 23 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
title