Haberler

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Van'ın Erciş, Özalp ve Saray ilçelerinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla etkinlikler düzenlendi.

Van'ın Erciş, Özalp ve Saray ilçelerinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla etkinlikler düzenlendi.

Erciş'teki etkinlikler, kaymakamlık salonunda 15 Temmuz konulu resim sergisinin açılmasıyla başladı.

Serginin açılışında konuşan Kaymakam Nuri Mehmetbeyoğlu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında açtıkları sergiyle 15 Temmuz'u insanlara en iyi şekilde anlatmayı amaçladıklarını söyledi.

AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türmenoğlu ise 15 Temmuz'da insanların ülke için gözünü kırpmadan sokaklara, meydanlara akın ettiğini belirtti.

Türkiye'nin her yerinde programların düzenlendiğini anımsatan Türkmenoğlu, "Ankara Gölbaşı'nda kalleşçe saldırı sırasında özel harekat polislerimiz şehit oldu. Bu şehitlerden biri de Erciş'in evladı Halil Hamuryen. Biz de şehidimizin ailesini ziyaret etmeye geldik." dedi.

15 Temmuz etkinlikleri akşam kortej yürüyüşüyle devam etti. Erciş Karakoyunlu Türkmenleri Kültür Derneği üyeleri atlarıyla yürüyüşe eşlik ederek renkli görüntüler oluşturdu.

Dernek Başkanı İzzet Şefketoğlu, 15 Temmuz'un Türk milletinin Amerika emperyalizmine karşı direnişinin, baş kaldırışının en büyük göstergesi olduğunu belirtti.

Program, camilerde sala okunmasıyla sona erdi

Özalp

Özalp'ta, Cumhuriyet Caddesi'nde bir araya gelen vatandaşlar bayraklarla "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları atarak Barış Parkı'na kadar yürüdü.

Darbe girişimine ilişkin sinevizyon gösteriminin yapıldığı programda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşması, alana kurulan ekranlardan vatandaşlara izletildi.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından mevlit okundu, dua edildi.

Özalp Kaymakamı Ferhat Vardar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde vatandaşların meydanlara inmesiyle darbe girişiminin başarısız olduğunu söyledi.

Ülkenin bir daha bu günleri yaşamaması için dua ettiklerini belirten Vardar, " Demokrasi nöbeti tuttuk, dualar ettik. Kur'an-ı Kerim ve mevlit okundu şehitlerimiz için. Allah bir daha zor günleri devletimize yaşatmasın. Etkinliğe katılan vatandaşlarımıza teşekkür ederim." dedi.

Programa, Özalp Cumhuriyet Savcısı Talha Karaahmetoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Seyfi Türkyılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Murat Özdoğan, İlçe Müftüsü Ahmet Dağ, İlçe Milli Eğitim Müdürü Salih Aksoy, AK Parti İlçe Başkanı Orhan Yıldırımçakar, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Saray

Saray ilçesinde, şehitlik ziyareti ile başlayan etkinlikler, şehitler için mevlit ve Kur'an-ı Kerim okunmasıyla devam etti.

Saray Kaymakamı Mehmet Halis Aydın, kurum amirleri, mahalle muhtarları, şehit yakınları, gaziler ve vatandaşların katıldığı etkinlikler kapsamında demokrasi yürüyüşü yapıldı.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın okunduğu programda, şehitler için dua edildi.

Çeşitli gösterilerin yapıldığı etkinlikler, camilerde sala okunmasıyla sona erdi.

Kaynak: AA / Güncel

15 Temmuz Haberler

title