Haberler

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri

Güncelleme:

Kocaeli'de, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla düzenlenen etkinliklerde vatandaşlar meydanlarda bir araya geldi.

Kocaeli'de, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla düzenlenen etkinliklerde vatandaşlar meydanlarda bir araya geldi.

Kocaeli Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, İl Müftülüğü ve ÖNDER tarafından İzmit Milli İrade Meydanı'nda binlerce vatandaşın katıldığı program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Vali Hüseyin Aksoy, burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz gecesinde Türkiye'de hain bir darbe girişiminin yaşandığını anımsattı.

15 Temmuz'un, vatanımızın bölünmez bütünlüğünün, milletimizin azim ve kararlılığının, milli birlik ve beraberliğinin bütün dünyaya bir kez daha gösterildiği tarihi bir gün, dünya toplumlarına ve devletlerine ders veren bir destan olduğunu ifade eden Aksoy, "Gelişmekte ve bu hedeflere hızla ilerlemekte olan Türkiye Cumhuriyeti'ni engellemeye dönük iç ve dış mihraklar terör ile elde edemediklerini, 15 temmuz 2016 tarihinde hain bir darbe teşebbüsü ile gerçekleştirmeye çalışmışlardır. Bu darbe teşebbüsü Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine vatandaşlarımızın alanlara inmesiyle, vatansever silahlı kuvvetler ve emniyet mensuplarının üstün gayretiyle önlenerek, yeniden bir dirilişe imza atılmıştır." diye konuştu.

Aksoy, 15 Temmuz hain darbe girişimini asla unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını belirterek, Türk milletinin ülkesine, devletine, demokrasisine, anayasal düzenine ve özgürlüğüne bağlılığını, aydınlık bir gelecek idealinden asla taviz vermeyeceğini tüm dünyaya haykırdığını vurguladı.

Türkiye'nin her noktasında olduğu gibi Kocaeli'de de milli iradeye sahip çıkan, demokrasi nöbeti tutan tüm kocaeli halkına, kişi ve kurumlara çok teşekkür eden Vali Aksoy, şunları kaydetti:

"Devletimizin tüm kurumları, güvenlik güçleri ile asil milletimizin destekleriyle ülkemizin bekasına, birliğine, huzuruna ve geleceğine kast eden tüm hain odaklara ve bölücü terör örgütüne karşı mücadeleden asla taviz vermeyecektir. Birlik ve beraberliğimizin sonsuza kadar daim olması ve ülkemizin bu tür ihanetlerle bir daha karşılaşmaması dileğiyle devletimizin bekası için canlarını feda ederek, şehadet şerbeti içen tüm aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle, saygıdeğer ailelerini şükranla anıyorum."

-"15 Temmuz'da tarihimizin en büyük ihanetini yaşadık"

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ise 15 Temmuz'da tarihimizin en büyük ihanetinin yaşandığına işaret ederek, "Türkiye Cumhuriyeti öyle bir coğrafyada ki, hem iç hem de dış mihraklar tarafından sürekli olarak sahip olunmak istenen bir konumda. Bu coğrafyada ilelebet payitaht olarak yaşamak bizim memleketimiz kadar kimseye yar olmamıştır. 1071'de girdiğimiz bu coğrafyadan uzaklaştırılmaya çalıştılar, bazen içeriden bazen dışarıdan sayısız komplolara maruz kaldık. Ama bu millet gözünü kırpmadan şehit olmayı gazi olmayı göze alarak bu komplolara izin vermedi." şeklinde konuştu.

Türk milletinin, 15 Temmuz'da sokaklara, meydanlara çıkarak darbe teşebbüsünü geri püskürttüğünü ve nöbetlere koştuğunu belirten Büyükakın, şunları kaydetti:

"15 Temmuz tarihi, aziz milletimizin kahramanca kazandığı Çanakkale zaferi gibi İstanbul'un fethi gibi asla akıllardan çıkarılmaması gereken bir tarihtir. Yine 15 Temmuz'da bu komplolardan biri yaşandı. Sinsice devletimizin içine girip iki yüzlü davranarak bu milletin evlatlarının zihinlerini ele geçirmeye çalıştılar. 3 yıl önce bugün kanlı hain bu girişimle meclisimizi bombaladılar, evlatlarımızın canlarına kastettiler. Yurt savunmasında kullanılması gereken silahları milletimizin kendisine tuttular."

Büyükakın, başta Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitlerimize rahmet, gazilerimize Allah'tan hayırlı ömürler diledi.

251 öğrenciden koreografi

Konuşmaların ardından, Eyüp Sultan İmam Hatip Hafızlık Proje Ortaokulu, İzmit İmam Hatip Lisesi ve Necip Fazıl Kısakürek İmam Hatip Lisesi'nden 251 öğrenci, platform üzerinde "Şehitler Vatanı" koreografisi ile bir araya gelerek oluşturdukları "Türkiye haritası ile içerisindeki Türk bayrağı" vatandaşlar tarafından büyük beğeni topladı.

Ayrıca, vatandaşların ve öğrencilerin, 15 Temmuz ve tüm şehitler için indirdiği hatmin duası İl Müftüsü Sinan Cihan tarafından yapıldı.

İnternet ortamında düzenlenen "Bir Yasin'de Sen Oku" kampanyası ile de şehitler için 251 bin Yasin-i Şerif okunduğu bildirildi.

Programda vatandaşlar, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasını dev ekrandan canlı olarak izledi.

Alana kurulan dev ekranlarda 15 Temmuz gecesini anlatan, geceye ait çarpıcı görüntülerin yer aldığı belgesel film gösterimi yapıldı.

Daha sonra programda, sanatçılar Uğur Işılak ve Ömer Karaoğlu sahne aldı.

Etkinliğe, Vali Aksoy ve Başkan Büyükakın'ın yanı sıra, Donanma Komutanı Koramiral Ercüment Tatlıoğlu, Garnizon Komutanı Tümamiral Kadir Yıldız, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Aslan, Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Rektörü Prof. Dr. sadettin Hülagü, belediye başkanları, Kocaelispor Kulübü Başkanı Hüseyin Üzülmez, teknik kadro ve futbolcular, siyasi partilerin il başkanları ve temsilcileri ile binlerce vatandaş katıldı.

Öte yandan Kocaeli'deki camilerde de tüm yurtta olduğu gibi selalar okundu.

Kaynak: AA / Güncel

15 Temmuz Haberler

title