Haberler

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Güncelleme:

Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla törenler düzenlendi.

Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla törenler düzenlendi.

Edirne'deki tören Atatürk Anıtı'nda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından Edirne Belediye Bandosu gösteri sundu.

Edirne Valisi Ekrem Canalp, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin içerisinde bulunduğu coğrafya nedeniyle her zaman güçlü, disiplinli ve çalışkan bir millet olmak zorunda olduğunu belirtti.

Türkiye'nin bundan 3 yıl önce devlet içerisinde çöreklenmiş FETÖ'cü bir çetenin darbe teşebbüsüne maruz kaldığını ifade eden Canalp, "Meydanlarda milletimizin üzerine gökten bomba yağdırdılar, mermi yağdırdılar. Darbeciler bu devletin temsil makamı olan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ni bombaladılar. Bu milletin iradesinin temsil makamı olan TBMM'yi bombaladılar. Bu milletin can evlatları olan Özel Harekat Daire Başkanlığı'nı bombaladılar. Bunların amaçları bu milletin varlığını yıkmaktı." dedi.

Darbecilerin bu milletin yiğitliğini ve cesaretini hesaplayamadıklarını vurgulayan Vali Canalp, birlik olunduğu sürece kimsenin Türk milletine zarar veremeyeceğini söyledi.

Kırklareli

Özgürlük ve Demokrasi Meydanı'nda mehteran ekibinin gösterisiyle başlayan törende, Vali Osman Bilgin ile protokol üyeleri ve vatandaşların yoğun katılımıyla demokrasi ve birlik yürüyüşü gerçekleştirildi.

Vatandaşlar ardından maketten yapılan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde fotoğraf çektirdi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam eden programda, 15 Temmuz gazisi Enes Alacakaya tarafından şiir okundu.

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz hain darbe girişiminin üzerinden 3 yıl geçtiğini söyledi.

15 Temmuz hain darbe girişiminin unutmadığını ve unutmayacağını ifade eden Bilgin, hain FETÖ'den asla korkmadığını ve her daim şehit olmaya hazır olduğunu vurguladı.

Türk milletinin hainlere karşı her zaman birlik ve dirlik içerisinde olduğunu ifade eden Bilgin, 82 milyonun bir olduğunu belirterek, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Çanakkale'de yaşattığı bu ruh 15 Temmuz ruhu ile aynıdır. Yine Kuvayımilliye ruhudur. Bu ruh bu vatandan, bu milletten ayrılmadıkça Türkiye Cumhuriyeti bayrağı ilelebet göklerde dalgalanacak, asla ve asla ezanlar dinmeyecektir, ezanlar susmayacaktır. Bunu asla ve asla unutmayalım." diye konuştu.

Tekirdağ

Tekirdağ'daki anma programı Valilik binasından sahil dolgu alanına kadar Demokrasi ve Milli Birlik Yürüyüşü ile başladı.

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, şehitlerin eşsiz mücadelesi sonunda 15 Temmuz'un zaferle sonuçlandığını söyledi.

15 Temmuz günü Türk milletinin istikbali için tankların karşısında durduğunu ifade eden Yıldırım, "Milletimizin Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısından sonra çıktıkları sokaklarda yurdun dört bir köşesinde tanklara, kurşunlara, bombalara göğsünü siper etmiş, hain darbe girişimini vatansever güvenlik güçleri ile birlikte canlarını vererek, kanlarını dökerek engellemiştir." diye konuştu.

Mehter takımının gösterisi ve şehitler için okunan duaların ardından tören sona erdi.

Kaynak: AA / Güncel

Kırklareli 15 Temmuz Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
title