Haberler

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Manisa merkez ve ilçelerinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Manisa protokolü, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Manisa Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı Garnizon Şehitliği Mezarlığı'ndaki şehit kabirlerini ziyaret etti.

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Albay Güven Dere, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç ve beraberindeki protokol üyeleri, şehit kabirlerini ziyaret ederek mezarlarına karanfil bıraktı.

Şehitlikteki programda Kur'an-ı Kerim okunarak dua edildi.

Daha sonra protokol üyeleri ve vatandaşların katılımıyla Hatuniye Cami'nde 15 Temmuz şehitleri için mevlit okutuldu.

Ardından 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'na gidilerek burada 15 Temmuz Şehitlerini anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anı Defteri imzalandı.

Sergi açılışı

Anadolu Ajansı (AA) foto muhabirlerinin, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ve sonrasında çektiği fotoğraflardan oluşan sergi Manisalılar ile buluştu.

Manisa Valiliğince, "Anadolu Ajansı Objektiflerinden Milli İradenin Yükselişi Sergisi", Kültür Merkezi Lale Salonu fuayesinde açıldı.

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, AA'nın tüm Türkiye ve dünyaya 15 Temmuz gecesinde yaşanılanları çok iyi bir şekilde yansıttığını ifade etti.

Sarıgöl

Sarıgöl Kaymakamlığı 15 Temmuz etkinlikleri kapsamında, Sarıgöl Şehitler Anıtı'na karanfiller konuldu.

Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı önünde protokol ve vatandaşların katılımı ile başlayan kortej yürüyüşü, Sarıgöl Şehitler Meydanı'ndaki Şehitler Anıtı önünde son buldu.

Sarıgöl Merkez Cami Vaizi Cabbar Çakmak'ın Kur'an-ı Kerim okumasının ardından Sarıgöl Kaymakamı Çetin Kılınç, Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk, daire amirleri ve vatandaşlar, anıta karanfiller bıraktı.

Turgutlu

Turgutlu ilçesinde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla kortej yürüyüşü düzenlendi.

Turgutlu ilçesi, Koza Park'ta toplanan vatandaşlar, Atatürk Bulvarı üzerinden 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Alanına kadar yürüdü.

Ellerinde bayraklar yürüyen vatandaşlar kortej sırasında, "Vur vur inlesin FETÖ'cüler dinlesin", "Ne mutlu Türküm diyene", "Vatan sana canım feda" sloganları attı.

Mehter takımı tarafından konser verilmesinin ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde yaptığı konuşma, canlı olarak vatandaşlara izlettirildi.

Etkinlikte konuşan Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan, Türkiye Cumhuriyeti devletini hiçbir gücün bölüp, parçalamayacağını söyledi.

Kaymakam Turan'ın konuşmasının ardından vatandaşlar yayınlanan 15 Temmuz marşları ile FETÖ ve PKK aleyhinde sloganlar attı.

Demirci

Demirci ilçesinde etkinlikler çerçevesinde Çereşe Meydanı'ndan Belediye hizmet binası önüne kadar yürüyüş düzenlendi.

Belediye önünde düzenlenen etkinlikte ise Kaymakam Mutlu Akyol ve Belediye Başkanı Selami Selçuk konuşma yaptı.

Programında sonunda İlçe Müftülüğünce şehitler için Kur'an-ı Kerim ve dua okundu.

Kaynak: AA / Güncel

15 Temmuz Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? 16 Nisan baraj doluluk seviyesi yüzde kaç? Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
title