Haberler

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ile Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Başkanı Akgün Altuğ, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ile Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Başkanı Akgün Altuğ, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Toçoğlu, mesajında, yüzlerce vatandaşı şehit eden Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimini, seçilmiş bir hükümete değil bütün bir milletin iradesine yapıldığını belirtti.

15 Temmuz gecesinde TBMM, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ve stratejik kurumlar kadar vatandaşların demokratik haklarının, özgür iradelerinin ve temel haklarının hedef alındığını aktaran Toçoğlu, "Tıpkı Sakarya'da olduğu gibi aziz vatanımızın dört bir yanında vatandaşlarımız darbecilere karşı direndi. İnsanımız tek yürek oldu ve özgürlüğüne, devletine, haklarına sahip çıktı. Bu şanlı direnişle hep birlikte dünyaya karşı büyük bir demokrasi ve özgürlük mesajı verdik. Bu vesileyle ikinci yılında bir kez daha şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize de hayırlı ve sağlıklı günler diliyorum." ifadelerini kullandı.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ da 15 Temmuz'un Türkiye için bir milat olduğunu kaydetti.

O gece yaşanan hadiselerin darbenin ötesinde alçakça girişim olduğunu değerlendiren Altuğ, "O gece FETÖ, devleti ele geçirmeye, milleti tahakküm altına almaya kalkıştı. Darbe teşebbüsünün nihai amacı, Türkiye Cumhuriyetini bir daha ayağa kalkamayacak duruma düşürmekti.

Allah'a şükürler olsun milletimiz, cesareti ve feraseti ile bu belayı, bu fitneyi durdurdu.

Milletimiz demokrasimize ve özgürlüğümüze kasteden bu saldırı karşısında dik durdu, canı pahasına değerlerini savundu." diye belirtti.

SATSO camiasının ilk andan itibaren, devletin ve milletin yanında yer aldığını dile getiren Altuğ, mesajında şu cümlelere yer verdi:

"Çok açık ifade ediyoruz ki Türkiye, dünyanın en zor stres testinden başarı ile çıkmıştır. Şimdi seçimden sonra yine atılım sürecini başlatmamız gerekiyor. Vatandaşlarımızın refah seviyesini daha da arttırmalı, demokratik kazanımlarımızı güçlendirerek daha ileriye taşımalıyız. Bütün bunlar için ortak akılla ve istişare içinde, yeni bir reform süreci başlatmalıyız. Bizler ülkemiz ve milletimiz için şimdi daha büyük bir azimle çalışacak ve Türkiye'yi büyük hedeflerine taşıyacağız. Ülkemizin geleceğini inşa ederken yaşadıklarımızdan aldığımız dersler bize ışık olacak. Biz bu ülkenin geleceğinden umutluyuz."

Kaynak: AA / Güncel

Sakarya Politika Güncel Haberler

title