Haberler

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Beraberlik Günü

Necmettin Erbakan Üniversitesince (NEÜ) alanında uzman akademisyenlerin katılımıyla, "15 Temmuz Öncesi ve Sonrası Analizi, Yaşananların Geleceğe Etkileri" paneli düzenlendi.

NEÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Meram Tıp Fakültesi Asım Duman Konferans Salonu'nda düzenlenen panele, Konya Valisi Yakup Canbolat, AK Parti Konya Milletvekili Muhammet Uğur Kaleli, NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, akademisyenleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kudret Bülbül, burada yaptığı konuşmada, Fetullahçı Terör Örgütü'nün en gizli ve en sinsi ihanet şebekesi olduğunu belirtti.

FETÖ'nün küresel bir proje olduğuna işaret eden Bülbül, " Türkiye, medeniyetler tarihi açısından ötekisi olmayan bir medeniyettir. Varlığını bir öteki devlete borçlu olmayan bir ülkedir. Türkiye küresel şer odakları tarafından vesayetsiz bırakılmayacak bir ülkedir." ifadesini kullandı.

Bülbül, bu konunun din adamları, psikologlar, siyaset bilimcileri, sosyologlar ve özellikle din adamları tarafından çok net bir şekilde ortaya konması gerektiğinin altını çizdi.

Panelistlerden Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Şahin de 2008 yılında kaleme aldığı "ABD'nin Müslüman Savaşçıları" yazısında FETÖ mensubu kişilerden söz ettiğini belirtti.

Bu kişileri, "Tipi bizden olup da çipi bizden olmayanlar." olarak nitelendirdiğini söyleyen Şahin, 15 Temmuz'da darbe girişiminde bulunanların amacının milli iradeyi gasp etmek olduğunu kaydetti.

15 Temmuz'da yaşananların bir "CIA darbesi" olduğunu söyleyen Şahin, şunları kaydetti:

"Bu darbe, ABD'nin, Türkiye'nin gittiği yolu kendi çıkarına ters gördüğü için kendi yetiştirdiği kişiler üzerinden yaptığı bir darbedir. Ülkemizdeki bu darbe girişiminin Orta Doğu'daki darbelerden bir farkı var. Doğrudan işgal Anadolu topraklarında işlemiyor. Doğrudan işgale kalktığınızda bu topraklar o işgali geri kusuyor.

Topraklarımızı doğrudan işgal edemeyeceklerini bildikleri için zihin işgali ile işgal etmeye kalktılar. Bunu da siyaset gibi geçici değil, kalıcı olan bürokraside var olarak yapmaya çalıştılar. 15 Temmuz gecesi vatan sevgisinin birçok örneğine şahit olduk. 'Ev kira ama vatan bizim' pankartından anlaşılacağı üzere bu halk bu toprakları kimseye vermez."

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haluk Alkan ve İstanbul Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atilla Yayla'nın da birer konuşma yaptığı panelin moderatörlüğünü Takvim Gazetesi köşe yazarı Ekrem Kızıltaş yaptı.

Program panelistlere ödül takdimi ve fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Kaynak: AA / Güncel

Ak Parti Türkiye Konya Meram Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title