Haberler

15 Temmuz Demokrasi Kavşağı"

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde hayatını kaybedenlerin anısına adı "15 Temmuz Demokrasi Kavşağı" olarak belirlenen kavşak, törenle hizmete girdi.

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde hayatını kaybedenlerin anısına adı "15 Temmuz Demokrasi Kavşağı" olarak belirlenen kavşak, törenle hizmete girdi.

Aydın-Denizli karayolunda yer alan "15 Temmuz Demokrasi Kavşağı"nın açılışına katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, yaptığı konuşmada, 15 Temmuz gecesinin, Türkiye'de halkın demokrasiye sahip çıkma noktasında önemli bir adımı, tavrı olduğunu belirtti.

TBMM'ye o gece uçaklardan bomba atıldığını hatırlatan Tezcan, şunları söyledi:

"O gece parlamento çatısı altında tepemize yedi ayrı bomba atılırken, darbecilere karşı en önce biz gittik direndik. O zaman partilerin ayrımı yoktu, o zaman parlamento içerisinde sen ben ayrımı üzerinde bir direniş değil, demokrasiyi savunma konusunda bir direniş vardı. Şimdi diyoruz ki o gün darbeye karşı siyaset kurumu ve millet nasıl direndiyse bugün Türkiye'yi bu atmosferden çıkarmanın ve kurtarmanın yolu hızla normalleşmek ve hızla demokratikleşmektir."

Parti olarak adaletten ve hukuktan yana olduklarını bildiren Tezcan, "Aramızdaki ayrılıkları değil, beraberlikleri ve ortak noktaları büyüteceğiz. Türkiye'nin huzura ihtiyacı var. Türkiye'nin güvene ihtiyacı var. 79 milyonun kendisini korku içinde hissettiği bir Türkiye istemiyoruz. 79 milyonun kendisini güven içinde hissettiği bir Türkiye istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Tezcan, 15 Temmuz gecesi verilen birlik-beraberlik örneğinin vatandaşa hizmette sergilenmesi gerektiğini, iktidar ve muhalefet milletvekillerinin el ele verip Aydın'a hizmet etmelerinden yana olduklarını dile getirdi.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu da, "15 Temmuz Demokrasi Kavşağı"nın 14 milyon liraya mal olduğunu, temeli 2015 yılının aralık ayında atılan kavşağın, teknik sorunlardan dolayı 3 ay gecikmeli olarak hizmete girdiğini belirtti.

FETÖ'nün darbe girişimine karşı Türk milletinin destan yazdığını vurgulayan Çerçioğlu, "Kavşağımızın adı 15 Temmuz Demokrasi Kavşağı. 15 Temmuz gecesi ülkemizi, FETÖ/PDY terör örgütünden korumak için şehit olan vatandaşlarımızı, güvenlik güçlerimizi bir kez daha rahmetle anıyorum. 15 Temmuz Demokrasi Kavşağı, onların aziz hatıralarına olan saygımızın adıdır. Bir kere daha buradan terörü lanetliyorum." diye konuştu.

Konuşmaların ardından, kavşak dualarla açıldı. Çerçioğlu, makam aracını kullanarak kavşaktan ilk geçişi yaptı.

Açılışa CHP Aydın Milletvekilleri Metin Lütfi Baydar, Hüseyin Yıldız, Baro Başkanı Gökhan Bozkurt, ilçe belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Özlem Çerçioğlu Bülent Tezcan Türkiye Aydın Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
title