Haberler

15 Temmuz'da Müezzini Darp Edenler Yargılanıyor

İzmir’de FETÖ’nün 15 Temmuz darbe teşebbüsü gecesi sela okuyan müezzin Mehmet Kuzgun’u darp ettikleri iddiasıyla suçlanan Adil C. ile Pınar D.’nin yargılamasına devam edildi.

İzmir'de FETÖ'nün 15 Temmuz darbe teşebbüsü gecesi sela okuyan müezzin Mehmet Kuzgun'u darp ettikleri iddiasıyla suçlanan Adil C. ile Pınar D.'nin yargılamasına devam edildi.

Narlıdere ilçesinde 15 Temmuz 2016 gecesi Kutlu Yalvaç Camisi müezzininin darp edilmesine ilişkin hazırlanan iddianame, İzmir 13. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilmişti. İddianamede, sanık Adil C. hakkında "silahlı terör örgütü üyesi olmak" ve "kasten yaralama" suçlamalarından 13 yıl, sanık İlknur C.F. hakkında "FETÖ/PDY terör örgütü içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek, kasten yaralama, mala zarar vermek" suçlamalarından 17 yıl, sanık Pınar D. hakkında ise "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçlamasıyla 10 yıl hapis cezası talep edilmişti.

Alman yerel mahkemesi dosyayı iade etti

İzmir 13.Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya 15 Temmuz gecesi sela okuyan Narlıdere Kutlu Yalvaç Camisi müezzini Mehmet Kuzgun'u darp etmekle suçlanan tutuksuz sanıklar Adil C., Pınar D. ile tarafların avukatları katıldı. Mahkeme başkanı, Almanya'da bulunan ve hakkında yakalama kararı çıkartılan sanık İlknur C.F.'nin yakalanamadığını söyledi. Sanık Adil C., ablası olan İlknur C.F.'nin korktuğu için Türkiye'ye gelemediğini ileri sürdü. Sanıkların avukatı Çağlayan İnan Şahin, İlknur C.F.'yle dün telefonda konuştuğunu belirterek, "Kendisi Almanya'da ifade verecektir. Alman makamlarının davet etmesini beklemektedir. Çocuklarının okul sıkıntısı nedeniyle Türkiye'ye gelememektedir. Müvekkilimin 'Türkiye'ye gelir ve orada uzun süre kalırsam Alman hükümeti çocuklarımı alır ve yurda yerleştirir' diye endişesi vardır" dedi. İlknur C.F. hakkında çıkartılan yakalama emrinin devamına ve infazının beklenmesine karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3. Sayfa

Narlıdere Yalvaç İzmir 3. Sayfa Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title