Haberler

15 Temmuz Cesur Medya Ödülleri" Töreni

Arnavutköy Belediyesi tarafından, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin 1. yılı dolayısıyla düzenlenen, "15 Temmuz Cesur Medya Ödülleri"nde Anadolu Ajansı çalışanların da aralarında bulunduğu medya çalışanları ödüllerini aldı.

Arnavutköy Belediyesi tarafından, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin 1. yılı dolayısıyla düzenlenen, "15 Temmuz Cesur Medya Ödülleri"nde Anadolu Ajansı çalışanların da aralarında bulunduğu medya çalışanları ödüllerini aldı.

Arnavutköy Belediyesi'nce Arnavutköy Meydanı'nda düzenlenen ödül törenine ulusal medyada çalışan yöneticiler, muhabirler, foto muhabirleri ve kameramanlar katıldı. Törende bir konuşma yapan Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı, her yerde olduğu Arnavutköylülerin de geçen sene 15 Temmuz akşamı meydanlarda toplandığını söyledi.

Türkiye'nin geçmiş tarihinde, siyasi derinliklerinde çok farlı olumsuzluklar, askeri ihtilallerin yaşandığını anlatan Baltacı, "Hatırladığım 12 Eylül ve ondan sonra post modern diye adlandırabileceğimiz bir takım muhtıralar yaşadık. Fakat 15 Temmuz akşamı yaşadığımız bunlardan da farklıydı." dedi.

15 Temmuz darbe girişiminin diğerlerinden çok daha şiddetli, çok daha alçakça, bu milletin temeline dinamit koyan, milli birlikten uzaklaştırarak farklı bir istikamete yönlendirmeye çalışan bir kalkışma hareketi olduğunu dile getiren Baltacı, şunları kaydetti:

"Şükürler olsun ki memleketini, milletini seven siyasetçilerimiz vardı, bürokratlarımız vardı, aziz milletimiz vardı. ve tabii ki bugün burada onur konuklarımız olan değerli basın mensuplarımız vardı. Geçmişte bu tür hadiseler cereyan ederken, toplumun farklı kesimleri önceden hazır edilir, şartlar oluşturulur bu şekilde işler daha da kolaylaştırılırdı. Ama bu kez çok farklı bir durum ortaya çıktı. Bu kez adete herkes durum tespiti yaptıktan sonra acaba ne yapabilirim düşüncesiyle alanlara çıktı, bulunduğu mevkilerde, bulunduğu mertebelerde, görevlerde inisiyatif aldı. İşte bunu en başta da gelen değerli basın mensuplarımız sizler, siz değerli misafirlerimiz. O akşam şunu gördük. Demek ki ilk susturulması gereken merkezler basın ve yayın organlarıydı ki o hain kakışmayı yapan o zalimler ilk basın ve yayın organlarımızın susturulması konusunda, hür basının susturulması konusunda ciddi bir kararlılık içerisindeydiler. Ama hiç anlayamadıkları veya tahmin edemedikleri bir mukavemetle karşı karşıya kaldılar. Aslında o mukavemet, bu işin sonuçlanacağının en temel göstergelerinden biriydi."

15 Temmuz darbe girişimini anmak ve anlamak için bir arada olduklarını hatırlatan Baltacı, "Elbette aziz milletimiz hiç bir şey düşünmeden acaba ne olur, sonucu ne olur, evde çocuklarım, yarın gideceğim diye bir kaygıya düşmeden vatan yoksa, istiklal yoksa, millet yoksa ben yokum diyerek meydanlara döküldü. En güzel şekilde, bu samimi kararlılığı Cenab-ı Hakk'ın yardımıyla taçlandırdı." ifadelerini kullandı.

AA çalışanlarına "Medya Cesur" ödülü

Konuşmaların ardından 15 Temmuz darbe girişimi akşamında görev yapan basın mensuplarına ödülleri Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı tarafından takdim edildi. Törende Anadolu Ajansından (AA) 15 Temmuz darbe girişimi akşamı görev yapanlara da ödül verildi. AA Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Metin Mutanoğlu'nun da ödüle layık görüldüğü törende, Mutanoğlu'nun ödülünü AA İstanbul Haberleri Editörü Hüseyin Altınalan aldı.

Hüseyin Altınalan'ın da ödül aldığı törende, Altınalan, AA adına bir teşekkür konuşması yaparak, "Dünya darbeler tarihini geri çeviren, sekteye uğratan, o geceyi belleklere kazıyan ve nesilden nesile aktaracak, aktaran ve aktarılmasında rol oynayan çalışma arkadaşlarımı bu çabalarını takdir eden herkese çok teşekkür ediyorum, saygılar sunuyorum." ifadelerini kullandı.

AA adına ödül alan diğer muhabir, foto muhabiri ve kameramanlar ise şöyle:

"Hüseyin Kulaoğlu, Selami Küçükoğlu, Gökhan Yılmaz, Emrah Güney, İlyas Kaçar, Elif Öztürk, Ahmet Dumanlı, Arif Hüdaverdi Yaman, Abdullah Coşkun, Ahmet Enes Yıldırım, Veli Gürgah, Yasin Aras, İsa Terli, Serdar Okay, Cemalettin Abdülbasit, Semih Kır, Fatih Çağlar Demirbaş, Melik Fırat Yücel, Murat Koç, Yunus Emre Günaydın, Murat Karadağ."

Kaynak: AA / Güncel

Arnavutköy Belediyesi Anadolu Ajansı Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title