Haberler

15. Mersin Uluslararası Müzik Festivali

Mersin'de 15'incisi gerçekleştirilecek Uluslararası Müzik Festivali kapsamında klasik müzik ve senfoni orkestrası konserleri düzenlenecek, caz müziğin önde gelen isimleri sanatseverler ile buluşacak.

Festivalin Yürütme Kurulu Başkanı Selma Yağcı, Sanat Etkinlikleri Derneğindeki toplantıda, festival programı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Festival aracılığıyla Mersin ve Türkiye'nin evrenselliğini dünyaya tanıtma şansı yakaladıklarına dikkati çeken Yağcı, şöyle devam etti:

"Mersin halkının çok sesliliği bildiğini ve bunun çok daha iyisine layık olduğunu düşündüğümüz için buradayız. İnsanların birbirinin fikrine önem vermesi, dinlemesi, konuşması, paylaşması, savaşları, molotofkokteylerini, taşları uzaklaştırır ve yok eder. İşin ilginç tarafı, Mersin Uluslararası Müzik Festivali'yiz, Uluslararası Klasik Müzik Festivali değiliz. Amacımız, halkımızı sevdiği müzik türleriyle buluşturmak. Bizim öz müziğimiz, türkülerimizdir. Bu sene de güzel etkinliklerimiz var, güzel günler geçireceğiz hep birlikte."

Festivalin Sanat Yönetmeni Erdoğan Şanal da Mersin'de festival konusunda yardımlaşma ve birlikte iş başarma anlayışıyla hareket edildiğini belirtti.

Mersin festivalinin özel bir durumu olduğunu kaydeden Şanal, "Bütün belediyeler destek veriyor ve ticaret odası, borsası gibi meslek birlikleri de destek oluyor. Bu yüzden bu kenti çok seviyor ve beğeniyoruz. Bu kurgu umarım devam eder." ifadesini kullandı.

- Açılış konserinde Beethoven'ın 9. Senfonisi olacak

Mersin'i müzik ve sanatla buluşturmak istediklerini bildiren Şanal, festival programı hakkında şu bilgileri aktardı:

"Festivalimize 2 Mayıs'ta her sene olduğu gibi beste yarışmasıyla başlıyoruz. En büyük dileğimiz, beste yarışmalarını kısa kısa kaydedip bir CD'ye bastırarak, şehrin tanıtımına katkı sağlamak çünkü tamamen Mersin'in melodileri ve temalarıyla yapılıyor. Bu sene de 'Mersin Yumuktepe İçin Müzik Arıyor' yarışmalarımız yapılacak. Yaklaşık 14-15 beste geldi. Seçmeleri devam ediyor. Daha sonra 'Polifonik Korolar Şenliği' var. Bu şenliğe yaklaşık 50 koro katılıyor. Aralarında üniversite koroları da var ve 6-7 Mayıs'ta bu korolarla güzel vakit geçireceğiz. Festivalin kapalı alanlardaki açılış konserini bu sene Beethoven'ın 9. Senfonisi ile yapıyoruz. Bu senfoni, Avrupa Marşı'dır. 9 Mayıs Avrupa Günü Haftası'na da denk geliyor."

Şanal, bu konserde Devlet Çoksesli Korosu ve Çukurova Devlet Senfoni Orkestrasının sahne alacağını belirterek Aykut Çınar, Tevfik Rodos, Bengi İspir Özdülger'in de parçalar seslendireceğini söyledi.

Caz sanatçısı Karrin Allyson'ın da 13 Mayıs'ta sahne alacağını dile getiren Şanal, "Her sene festivalin içerisinde farklı renk olsun diye caz müzik de var" dedi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Beethoven Türkiye Mersin Selma Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title