Haberler

15'liler Atalarının İzinde

Çanakkale Savaşı kahramanlarından "Kınalı Ali"nin memleketi Tokat’tan 15 yaşındaki 50 genç, Çanakkale Zaferi’nin 101. yıl dönümü dolayısıyla, Turhal Belediyesi’nin organizesinde Çanakkale’ye uğurlandı.

Çanakkale Savaşı kahramanlarından "Kınalı Ali"nin memleketi Tokat'tan 15 yaşındaki 50 genç, Çanakkale Zaferi'nin 101. yıl dönümü dolayısıyla, Turhal Belediyesi'nin organizesinde Çanakkale'ye uğurlandı.

Çanakkale Savaşı dönemindeki asker kıyafetlerinden giyen 15'liler Turhal Mehmet Uzun Spor Salonu'nda yapılan törenle yolcu edildi. Yapılan duaların ardından Kaymakam Bünyamin Yıldız ve Belediye Başkanı Yılmaz Bekler, gençlere kına yakarak Çanakkale'ye uğurladılar. Çanakkale'ye gidecek olan 15'lilerin aileleri hüzünlü dakikalar yaşadı. Duygularını anlatan 15'li gençler ise çok mutlu olduklarını, dedelerinin şehit düştüğü topraklara gidecekleri için çok sevindiklerini belirtiler.

Turhal Kaymakamı Bünyamin Yıldız, 15'li gençlere "Hayırlı yolculuklar. Bizlerden de atalarımıza selam götürün. Yolunuz açık olsun" dedi.

Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler ise yaptığı açıklamada, "Çanakkale Zaferi'nin 101. yıl dönümünde 15'li gençlerimizi tekrar Çanakkale'ye gönderiyoruz. Bu sene bin 200 15'li gencimizi Çanakkale'ye Götüreceğiz. Turhal Belediyesi olarak geçen yıl Çanakkale harbinin 100. yıl dönümü anısına Turhal'da yaşayan bin 380 15 yaşında çocuğumuzu Çanakkale'ye götürüp getirmiştik. Aynen 101. yıl önce olduğu gibi o günkü haleti ruhiyeyi yeniden yaşatabilmek için çocuklarımıza o günkü askeri kıyafetleri giydirdik, avuçlarına kına yaktık, Kur'an-ı Kerim ve dualarla uğurladık" diye konuştu.

Konuşmaların ardından onbeşliler yolcu edildi. - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Çanakkale Zaferi Kınalı Turhal Tokat Politika Güncel Haberler

title