Haberler

15 Eylül Dünya Temizlik Günü"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 15 Eylül Dünya Temizlik Günü kapsamında çevre ve deniz kirliliğine karşı dikkat çekmek amacıyla etkinlik gerçekleştirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 15 Eylül Dünya Temizlik Günü kapsamında çevre ve deniz kirliliğine karşı dikkat çekmek amacıyla etkinlik gerçekleştirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı tarafından Kadıköy Sahili'nde düzenlenen etkinlikte, dalgıçlar denizden çöp topladı. Denizden çıkarılan ilginç atıkların sergisi yapıldı. Denziden plastik lastik, güneş gözlüğü, batarya, tesbih, şişe, gibi birçok çöp çıkarıldı. Plastik, cam, sigara izmariti, pil gibi atıkların doğaya verdiği zararlarla ilgili vatandaşlara bilgi verildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi kıyı temizlik çalışmaları

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden alınan bilgiye göre, İstanbul'un denizleri hem havadan hem de karadan denetleniyor. Kıyı temizliği 31 ekip 186 personel, plaj temizliği 256 personel ve teçhizatla yapılıyor. Deniz yüzeyi temizliği 8 adet özel tasarım tekne ile yapılıyor. İBB sadece 2017 yılında sahil ve denizlerden 42 bin 860 metreküp atık topladı. İstanbul'un 515 kilometrelik sahil şeridinin 411 kilometresinde denize girilebiliyor.

3 atık su arıtma tesisi, 12 ileri biyolojik atık su arıtma tesisi ve 63 biyolojik atık su arıtma tesisiyle İstanbul'da atık suların yüzde 99'u arıtılıyor. Bunlara ilave olarak 7 atık su arıtma tesisi daha yapılacak.

İleri atık su arıtma tesisleriyle Haliç'e atık su girişi önlendi. Haliç'i temizlemek için 8 bin havuzu dolduracak kadar çamur toplandı. Dev borularla İstanbul Boğazı'ndan Haliç'e günde 260 bin metreküp su taşınarak su temizlendi ve Haliç'teki balık çeşitliliği arttı. Haliç'te yapılan dip tarama çalışmaları ile 58 bin 930 metreküp teressubat çıkarıldı.

İBB İstanbul genelinde 5 milyon metrekareyi bulan alanda deniz yüzeyi temizleme çalışmaları yapıyor. Bu yılın ilk 8 ayında 2 bin 766 metreküp katı atık temizlendi.

Toplumda çevre bilincinin gelişmesi, deniz temizliğine hassasiyetin artması için bu yılın ilk döneminde 5 bin öğrenciye farkındalık eğitimi verildi.

Gemilerden kaynaklı deniz kirliliğinin önüne geçmek için yılda yaklaşık 45 bin geminin geçtiği İstanbul Boğazı ve demirleme sahalarında 7/24 denetim yapılıyor.

İBB 1994'ten bugüne İstanbul'un yeşil alanlarını 10 milyon metrekareden 58 milyon 374 bin metrekareye çıkararak 6 kat artırdı. Şehre kazandırılan yeşil alanlar ile artan nüfusa rağmen İstanbul'da kişi başı ortalama yeşil alan miktarı 12,17 metrekareye çıkarılarak AB standartlarına ulaştı.

Silivri'de 15 Eylül Dünya Temizlik Günü

Silivri'de de 15 Eylül Dünya Temizlik Günü kapsamında düzenlenen etkinlikte belediye başkanı ve vatandaşlar, çöp topladı.

Silivri'nin Fatih mahallesi havuzlu kahve sokakta buluşan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar eşi Esma Işıklar ile çok sayıda katılım sağlayan vatandaşlarla "15 Eylül Dünya Temizlik Günü" kapsamında çöp toplayarak mahalleyi temizlediler.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar etkinlikte yaptığı konuşmada, "Dünyada yaklaşık 100 milyon ton katı atık olduğu düşünülüyor. Dünya Bankası'nın hazırladığı 2012 atık raporuna göre Türkiye günde yaklaşık 86.500 ton atık üretiyor; bu haliyle raporun hazırlandığı 161 ülke içinde 12. sırada bulunuyor." ifadelerini kullandı. Işıklar, eğer Türkiye aynı hızla atık üretmeye devam ederse 2025 yılında günde yaklaşık 136 bin tonla 161 ülke içerisinde en fazla atık üreten 8. ülke olacağını söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul Eylül Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title