Haberler

15.Ekonomi Zirvesi De Başarıyla Gerçekleşti…

Balkan Rumeli Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BALKANTÜRKSİAD), 15. Ekonomi Zirvesi'ni Finlandiya ve Estonya'da gerçekleştirdi.

BALKANTÜRKSİAD, sadece Bursa, ülke geneli ve Balkan ülkelerinde değil birçok farklı noktada gerçekleştirdiği ticari ziyaretler ve ekonomi zirveleriyle de ülkesine ve şehrine değer katıyor.

Balkan coğrafyası başta olmak üzere dünyanın her noktasında yaşayan iş insanlarıyla üyeleri arasındaki ticaret hacminin artmasına katkı sağlama adına çeşitli projeler üreten BALKANTÜRKSİAD; bu kapsamda kurulduğu günden bu yana gerçekleştirdiği yurt dışı ekonomi zirvelerine bir yenisini daha ekledi. Daha önce Balkan ülkelerinin yanı sıra Baltık ülkeleri Litvanya ve Letonya'da da ekonomi zirvesi düzenleyen BALKANTÜRKSİAD'ın bu anlamda son durağı Estonya'nın başkenti Tallinn ve Finlandiya'nın başkenti Helsinki oldu.

BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Berat Tunakan, Balkantürk Eğitim Vakfı Başkanı Naci Şahin, Bursa Vali Yardımcısı Ergun Güngör ve Nilüfer Belediyesi Başkan Vekili Fırat Emiroğlu'nun yanı sıra BALKANTÜRKSİAD'lıiş adamlarından oluşan heyet;15. Ekonomi Zirvesi kapsamında önce Türkiye Cumhuriyeti Talinn Büyükelçiliği'ni ziyaret etti. Heyete, resmi ziyaretlerde Estonya Türkiye Ticaret Ataşesi Muhammet Karakaya da eşlik etti. Heyeti karşılayan Tallinn BüyükelçisiHayriye Kumaşçıoğlu ile bir araya gelen BALKANTÜRKSİAD heyeti, Estonya'nın son durumu, ekonomik yapısı ve Türkiye olan ilişkilerine dair bilgiler aldı.

Heyetin sonraki durağı ise yerli ve yabancı firmalara teşvik ve yardım amacıyla kurulan Estonya Yatırım Ajansı oldu. Buradaheyeti karşılayan Estonya Yatırım Ajansı Genel Müdürü ToomasMeltsas, Estonya'da yapılabilecek yatırım imkânları ile ilgili heyete bir sunum yaptı.

"ÖNEMLİ ADIMLAR ATMAYI SÜRDÜRÜYORUZ"

Estonya ve Finlandiya ziyaretleri ve 15. Ekonomi Zirvesi ile ilgilideğerlendirmede bulunan BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Berat Tunakan şunları söyledi: "Bugüne kadar hayata geçirdiğimiz ekonomi zirveleri ve yurt dışı ziyaretlerimiz ile Balkanlarla ve diğer ülkelerle sosyal ve kültürel bağın yanında ekonomik yakınlığın kurulması için de önemli adımlar atmaya devam ediyoruz. Şubat ayı içerisinde 14. Ekonomi Zirvesi'ni Litvanya ve Letonya'da gerçekleştirmiş ve oradan olumlu sonuçlarla dönmüştük. Şimdi de 15.Ekonomi Zirvesi'ni yapmanın mutluluğu içerisindeyiz. Önümüzdeki zamanlarda yine farklı ülkelerde yeni programlar da yapacağız. Balkan coğrafyasını hareketlendirmek amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu çalışmalarımız arasında yer alan 'Balkantürk Ticaret Merkezi' projesi için degirişimlerimizi Bursa, Ankara ve Balkanlar nezdinde yaptık ve yapmaya devam ediyoruz.Seçim yoğunluğunun da sona ermesiyle çalışmaların daha da hızlanacağına inanıyoruz."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Finlandiya Estonya Ekonomi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title