Haberler

15-21 Mayıs Aile Haftası

Afyonkarahisar İl Sosyal Hizmetler Müdürü Mehmet Koçak, özellikle dağılmış olan ailelerin çocuklarının gerçek bir aile sıcaklığı görmediği için bazı sıkıntılara maruz kaldığını belirterek, “Evliliklerdeki kültür farklılıkları çok zorluklar doğuruyor” dedi.

15-21 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Aile Haftası etkinlikleri çerçevesinde, “Ailenin Kurulması ve Bütünlüğünün Korunması” konulu bir konferans düzenlendi. Kültür ve Semt Evi'nde gerçekleştirilen konferansta konuşan İl Sosyal Hizmetler Müdürü Mehmet Koçak, ailenin tüm toplumun temeli olduğunu söyledi. Özellikle anne ve çocukların çok önemli olduğunu kaydeden Koçak, “Dünya üzerinde sosyal yapıyı değiştiren etkenler var. Türkiye de bu doğrultuda nasibini almıştır. Ailelerle sürekli iletişim içinde olan bir kurum olarak sevindirici ve üzücü olaylarla karşılaşıyoruz. Sevindirici olan Türkiye Cumhuriyeti'ni içte ve dışta her dönemde düşmanlarının yıkma planları olmasına rağmen, güçlü bir aile yapısının varlığının bu düşmanların planlarını her dönemde bozmasıdır. Üzücü olan hadiseler de var. Özellikle dağılmış olan ailelerin çocukları gerçek bir aile sıcaklığı görmediği için değişik sıkıntılara maruz kalmaktadır. Evliliklerdeki kültür farklılıkları çok zorluklar doğurmaktadır. Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki ikinci evlilikler, büyük problem ortaya çıkarmaktadır. Aralarındaki yaş farkının olması ve paraya dayanan bir aile şeklinin kurulması sonucu, dışardan gelen eş en kısa süre içerisinde aileyi terk ediyor ve çocukları bize bırakıyor. Böyle geleneksel Türk aile yapısı olmaz” diye konuştu.

"TOPLUMUN KURULUŞ DİNAMİKLERİ DEĞİŞTİ"

Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Anzavur Demirpolat ise toplumda ciddi düzeyde çözülme olduğuna dikkat çekti. Türkiye'de 2001 yılında yaşanan krizle birlikte boşanma oranlarının Türk toplumunun en üst noktasına ulaştığını kaydeden Demirpolat, “Bunun sebebi iktisadi faktörlerden kaynaklanıyor. Toplumun önceki geleneksel kuruluş dinamikleriyle modern zamanlardaki kuruluş dinamikleri değişti. Dolayısıyla, geleneksel dünyadaki ilişkileri mutlak itaati ve bağlılığı, her koşulda sürmesi için gayret gösterilen bir yapıyı beklememiz mümkün değil. 'Her koşulda, her şartta ailenin bir şekilde devam etmesi gerekir' önermesiyle yola çıkamazsınız. 'Aile nasıl sağlıklı olabilir, modern dünyada nasıl var edilebilir' düşüncesiyle bu probleme yaklaşmamız gerekiyor. Problemlerin başında eğitim geliyor. Ancak erkeğin değil ilk önce kadının eğitilmesi önemli” dedi.

(SY-ATA-Y)

17.05.2007 16:45 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title