Haberler

141 Umre Yolcusu Dualarla Uğurlandı

Diyanet İşler Başkanlığı Bartın Müftülüğü tarafından organize edilen Umre uğurlama programında 141 Umre yolcusu dualarla kutsal topraklara uğurlandı.

Diyanet İşler Başkanlığı Bartın Müftülüğü tarafından organize edilen Umre uğurlama programında 141 Umre yolcusu dualarla kutsal topraklara uğurlandı.

Kutsal topraklarda umreye giderek dini görevlerini yerine getirmek isteyen 141 Bartınlı için, İmam Hatip Camisi önünde uğurlama töreni yapıldı. Uğurlama törenine Bartın İl Müftü Yardımcısı Rıdvan Karataş, AK Parti Bartın İl Başkanı Yaşar Arslan, Merkez İlçe Başkanı Ali Eyüpustaoğlu, AK Parti Bartın Belediye Başkan adayı Dr. Seyfettin Kalay, Saadet Partisi Bartın Belediye Başkan adayı Mücahit Mekeç, müftülük personeli ve çok sayıda vatandaş katıldı.

141 kişilik kafile 21 gün kutsal topraklarda kaldıktan sonra yurda dönecek. Umrecilerin okuduğu ilahilerin ardından bir konuşma yapan Bartın İl Müftüsü Yardımcısı Rıdvan Karataş, "Pek kıymetli Umrecilerimiz, değerli misafirlerimiz. Her Müslüman'ın gönlünde bir gün Mekke'ye giderek, Kabe'ye yüz sürmek, Medine'ye vararak, Peygamber Efendimizi ziyaret etmek aşk ve şevki her müminin gönlünde yatar. BU duygularını, niyetlerini icra etmek üzere bugün Bartın'dan kutsal topraklara yolculuk yapacak olan, 141 Umreci kardeşimizi uğurlamak üzere burada toplanmış bulunuyoruz. Ben Umreye gidecek kardeşlerimize Allah'tan sağlıklı, sıhhatli bir yolculuk yapmalarını ve Umre ibadetlerinin en güzel bir şekilde yerine getirmelerini niyaz ediyorum" dedi.

İlahiler ve dua okunmasının ardından Umrecileri, aileleri gözyaşları içinde kutsal topraklara uğurladı. - BARTIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Karataş Bartın Müftü Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title