Haberler

14. Yükseköğretim Tanıtım Günleri ve Eğitim Fuarı, Antalya'da Başladı

Fuara katılan 54 üniversite, öğrencilere tanıtım yapacak.

Antalya'da Yükseköğretim Tanıtım Günleri ve Eğitim Fuarı düzenlendi.

Cam Piramit Sabancı Kongre ve Fuar Merkezi'nde açılan ve Antalya Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kaleiçi Rotary Kulübünce düzenlenen 14. Yükseköğretim Tanıtım Günleri ve Eğitim Fuarına 54 üniversite katılıyor.

Fuar ile üniversiteye girme hazırlığı içinde bulunan öğrencilere sınav sonrasında tercih edecekleri üniversiteleri tanıtma amaçlanıyor.

Fuarın açılışına katılan Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, kentte 14'üncüsü düzenlenen fuarın geçmişten bugüne güzel bir uygulama olduğunu söyledi.

Türkiye'de 175'in üzerinde üniversite olduğunu belirten Öztürk, fuarda öğrencilere üniversiteleri tanıma ve seçme adına katkı sağlanacağını anlattı.

Antalya'nın eğitim faaliyetlerinde iyi bir düzeyde olduğunu dile getiren Öztürk, "Eğitimde amacımız her zaman daha iyiye ulaşmak olacaktır. Uluslararası alanda ülkemizi daha iyi yere getirmek ve bilimsel alanda çalışmalar yapıp derinleştirmeyi hedefliyoruz" dedi.

İl Mili Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay da Antalya'da bin 448 okulda 422 bin 193 öğrenciye 25 bin 420 öğretmenle eğitim verdiklerini söyledi.

Gülay, velilerin eğitimcilerden iyi insan yetiştirilmesi, nitelik arz eden okulların arttırılması ve öğrencilerin iyi akademik eğitim almalarını beklediğini kaydetti.

Antalya'nın, öğrencilerin 4 yıllık fakültelere yerleşmede Türkiye ortalamasının üzerinde olduğuna dikkati çeken Gülay, şöyle konuştu:

"Türkiye'de 4 yıllık fakültelere yerleştirilme oranı yüzde 23,7, Akdeniz bölgesi ortalaması yüzde 21,8. Antalya ortalaması ise yüzde 28,8. Antalya bu konuda açık ara önde. 2013 yılında Antalya'da ilk binde 28 öğrencimiz bulunurken, 2014'te 37 öğrencimiz yer aldı."

Konuşmaların ardından katılımcılar, fuarı gezdi. Fuar, 5 Nisan'a kadar ziyaretçilere açık olacak. - Antalya

Kaynak: AA / Güncel

Sebahattin Öztürk Antalya Valiliği Osman Nuri Gülay Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title