Haberler

14 Yaşında Sünnet Oldu

Edirne'de 250 üyesi bulunan Beyaz Kanatlar Derneği, maddi imkansızlıklar nedeniyle daha önce sünnet olamayan 14 yaşındaki Tolga Pazarcı ile birlikte 18 erkek çocuğu sünnet ettirdi.

Edirne'de 250 üyesi bulunan Beyaz Kanatlar Derneği, maddi imkansızlıklar nedeniyle daha önce sünnet olamayan 14 yaşındaki Tolga Pazarcı ile birlikte 18 erkek çocuğu sünnet ettirdi. Ailelerinin de katıldığı düğünde gönüllerince eğlenen sünnet çocukları, bol bol göbek attı.

Merkezi Edirne'de bulunan 250 üyeli Beyaz Kanatlar isimli yardım derneği, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile kendilerinin belirlediği 18 erkek çocuk için toplu sünnet şöleni düzenledi. Edirne'de mahalleleri gezerek maddi sıkıntılar nedeniyle yaşı geçmesine rağmen sünnet olamayan yaşları 6 ile 14 arasında değişen 18 çocuk belirlendi. Ailelerinden alınan izinle çocuklar için Edirne'de toplu sünnet şöleni düzenlendi.

Beyaz Kanatlar Derneği'nin (BEYKANDER) Sabuni Mahallesi'nde hizmet binası önünde başlayan toplu sünnet şöleninde dün sünnet kıyafeti giyen 18 çocuk aileleri ile birlikle davul zurna eşliğinde kentin en işlek caddelerinde yürüyerek tur attı, ardındanda hep birlikte Roman havası oynadılar. Daha sonra şölen Sanayi Sitesi'ndeki Keyif Düğün Salonu'nda devam etti.

İki gün önce Selimiye Devlet Hastanesi Üroloji Bölümü'nde doktorlar tarafından sünnet olan Tolga Pazarcı (14), Görkem Pazarcı (6), Erdem Toylan (7), Hakan Işık (5), Ahmet Keskin (7), Halil İbrahim Aslan (10), İlkay Atılcı (12), Yusuf Karataş (4), Erkul Erdoğan (12), Başar Erdoğan (8), Orçun Erdoğan (10), Avni Ilgaz (10), Emirhan Ilgaz (8), Hamza Ilgaz (12), Atakan Karaman (8), Ayber Karaman (12), Gökberk Dere (9), Oktay Güven (10) aileleri düğünlerinde göbek atarak eğlendi. BEYKANDER Başkanı Onur Siraay, yardımlaşmanın kültürümüzün ve tarihimizin orta bir paydası olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

'Derneğimiz tarafından kurulan iktisadi işletmeler hem amacımıza yönelik eğitim alanlarının oluşturulması hem de derneğe maddi kaymak oluşturuyor. Bu yıl ilk kez düzenlediğimiz sünnet şöleninde 18 çocuğumuzu sünnet ettirdik. Bu organizasyonu geleneksel hale getirerek sayıyı da arttırmak istiyoruz. Bunu bir dernek faaliyeti yerine şölen havasında gerçekleştirmek istedik, bize katkı sağlayan herkese çok teşekkür ederimö

BİRİ 14 YAŞINDA

Derneğin Genel Sekreteri Nurhan Yaman ise, Edirne'de maddi durum olmadığı için sünnet olamayan ve yaşları büyük çocuklara öncelik verdiklerini söyledi. Bu anlamda biri 14 yaşında olan erkek çocuk tespit ettiklerini belirten Yaman, 'Edirne'de Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile birlikte bir çalışma yaparak çocukları tespit ettik. Öncelik yaşı büyümüş fakat sünnet olamamış çocuklardı. 14 yaşında bir çocuğumuz var. Şölenden 2 gün önce çocuklarımız Selimiye Devlet Hastanesi'nde sünnet ettirildi, daha sonrada düğünleri yapıldıö diye konuştu.

ROMAN DANSÇILARA BÜYÜK İLGİ

Toplu sünnet şöleninin yapıldığı Keyif Düğün salonunda sünnet olan çocuklar ve aileleri gece boyunca göbek atarak eğlendi. Gecede Anadolu Folklor Vakfı Roman Dansları Grubu gösteri yaptı. Roman olmayan gençlerin yaptığı Roman gösterisi ilgiyle izlendi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title