Haberler

14'üncü Mersin Uluslararası Müzik Festivali "İstanbul Senfonisi" ile Başladı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - 14. Mersin Uluslararası Müzik Festivali - Mersin Festival Orkestrası - Şef İbrahim Yazıcı'nın sahneye gelişi ve selamlaması - Orkestranın Fazıl Say'ın eseri "İstanbul Senfonisi"ni seslendirmesi - Orkestranın seyirciyi selamlaması - Festival Yürütme Kurulu Başkanı Selma Yağcı konuşması 14. Mersin Uluslararası Müzik Festivali- Festival, Mersin Festival Orkestrası'nın Fazıl Say'ın eseri olan "İstanbul Senfonisi"ni seslendirdiği konserle başladı Bu yıl 14'üncüsü gerçekleştirilen Mersin Uluslararası Müzik Festivali, Fazıl Say'ın eseri olan "İstanbul Senfonisi", şef İbrahim Yazıcı'nın yönetimindeki, Mersin Festival Orkestrası tarafından seslendirilen konserle başladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - 14. Mersin Uluslararası Müzik Festivali - Mersin Festival Orkestrası - Şef İbrahim Yazıcı'nın sahneye gelişi ve selamlaması - Orkestranın Fazıl Say'ın eseri "İstanbul Senfonisi"ni seslendirmesi - Orkestranın seyirciyi selamlaması - Festival Yürütme Kurulu Başkanı Selma Yağcı konuşması 14. Mersin Uluslararası Müzik Festivali- Festival, Mersin Festival Orkestrası'nın Fazıl Say'ın eseri olan "İstanbul Senfonisi"ni seslendirdiği konserle başladı Bu yıl 14'üncüsü gerçekleştirilen Mersin Uluslararası Müzik Festivali, Fazıl Say'ın eseri olan "İstanbul Senfonisi", şef İbrahim Yazıcı'nın yönetimindeki, Mersin Festival Orkestrası tarafından seslendirilen konserle başladı.Yenişehir Kültür Merkezi'nde düzenlenen konserin açılış töreninde, Piyanist Fazıl Say'ın anlatımıyla hazırlanan "İstanbul Senfonisi" video gösterimi yapıldı. Festival Yürütme Kurulu Başkanı Selma Yağcı, müzik dolu bir ortamda sanatseverlerle olmaktan mutluluk duyduğunu, büyük desteklerle 14 yıldır yapılan festivalin, her geçen yıl daha da güzelleştiğini belirten Yağcı, "Sevgili dostlar, 'ben yaptım' diyen kimse hiçbir şey yapamaz. Ne yapıyorsak biz yapıyoruz ve biz sizler için 8 aydır çalışıyoruz. Ama sizler burada olmazsanız biz, hiçbir şey yapmış olmayacağız. Onur duyuyorum gelişinizle" dedi.Konuşmanın ardından, Mersin Festival Orkestrası, şef İbrahim Yazıcı'nın yönetiminde sahneye çıktı. Fazıl Say'ın eseri "İstanbul Senfonisi"nin seslendirildiği festivalde, sanatseverler unutulmaz bir akşam yaşadı.Konser bitiminde orkestra üyeleri ayakta alkışlandı.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Fazıl Say İstanbul Mersin Selma Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title