Haberler

14 Mart Tıp Bayramı Programı - Doç. Dr. Derya Gökçınar

Güncelleme:

Sağlık çalışanlarını temsilen konuşan Doç. Dr. Derya Gökçınar da içinde bulundukları durum itibarıyla buruk bir Tıp Bayramı kutladıklarını söyledi.

Sağlık çalışanlarını temsilen konuşan Doç. Dr. Derya Gökçınar da içinde bulundukları durum itibarıyla buruk bir Tıp Bayramı kutladıklarını söyledi.

Kovid-19 salgınının başladığı günden itibaren sevdiklerine hasret şekilde 7 gün 24 saat sağlık hizmeti sunduklarını ifade eden Gökçınar, "Yoğun bakın hekimi olarak, özellikle şehir hastanelerinin açılması ve negatif basınçlı yoğun bakım odaları, mekanik ventilatörler, gelişmiş monitörler, çok sayıda ilaca ulaşabilme imkanı ve gelişmiş teknolojiye sahip laboratuvarlar, salgında daha iyi hizmet sunmamıza çok kıymetli katkılar sağladı." diye konuştu.

Hastalığı bizzat kendisinin de geçirdiğine dikkati çeken Gökçınar, hekim arkadaşlarının uyguladığı tedavilerle iyileştiğini ve çalışmaya devam ettiğini belirtti.

Bazı mesai arkadaşlarının koronavirüse yakalandığını, bazılarının ailelerine ve çocuklarına hastalığı bulaştırmamak için büyük çaba sarf ettiğini, çocuklarından, sevdiklerinden ayrı kaldığını anlatan Doç. Dr. Derya Gökçınar, şunları kaydetti:

"Bütün bunları bir başkasına nefes sağlamak için gönüllü yapıyorlar. Cihan Padişahı Kanuni Sultan Süleyman'ın 'Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi' mısraları bu zorlu süreçte tekrar anlam kazandı. Maalesef geçtiğimiz yıl içinde Kovid-19 nedeniyle bazı meslektaşlarımızı kaybettik. Mesleğini icra ederken başkalarının yaşaması için canını veren fedakar arkadaşlarımızı rahmetle anıyoruz.

Bu zorlu süreçte Sayın Bakanımızın Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölge Komite Toplantısı'nda gündeme getirdiği öneri doğrultusunda ve ülkelerin tamamının desteğiyle 2021 yılının Uluslararası Sağlık Çalışanları Yılı olarak ilan edilmesi, bizlerin moral ve motivasyonunu arttırdı, Tıp Bayram'ımıza ayrı bir anlam kattı. Sayın Bakanımıza teşekkür ederiz. Kovid-19 pandemisinin kısa sürede sonlanması ümidiyle meslektaşlarımın Tıp Bayramı'nı kutluyor sağlık ve mutluluk diliyorum."

Çevrim içi program, Sağlık Bakanlığı, TRT ve Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi iş birliğinde hazırlanan "Gönüllerin Kahramanı Sağlıkçılar" adlı klibin izlenmesiyle başladı.

Konuşmanın ardından Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğinde düzenlenen "Sağlık Çalışanlarına Vefa" konulu yarışmada birinci olan "Sevgili Merhamet" adlı mektubun eser sahibi öğrenci tarafından seslendirildiği video ile "Sağlık Çalışanlarına Vefa" konulu yarışmaya gönderilen resimlerden oluşan video izlendi.

Programda Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü bünyesindeki sanatçılar tarafından mini konser de icra edildi.

Kaynak: AA / Güncel

milli eğitim bakanlığı Sağlık Bakanlığı Tıp Bayramı 14 Mart Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title