Haberler

14 Mart Tıp Bayramı

Bitlis-Tatvan Devlet Hastanesinde 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle program düzenlendi.

Bitlis- Tatvan Devlet Hastanesinde 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle program düzenlendi.

Hastanenin konferans salonunda gerçekleştirilen programda, tıp bayramı ile ilgili sinevizyon gösterisi sunulmasının ardından İl Sağlık Müdürlüğü tarafından hastanedeki doktorlara hediye verildi.

Başhekim Ferah Çakır, burada yaptığı konuşmada, insan sağlığının korunmasının ve sağlık hizmetlerinin aksamadan vatandaşlara sunulmasının kutsal bir vazife olduğuna vurgu yaptı.

Sağlıkçıların bu vazifeyi her koşulda büyük bir fedakarlık ve sevgiyle yaptığını aktaran Ferah, şunları kaydetti:

"Sağlıkçıların ortaya koyduğu çabanın değeri de ölçüsüzdür. Milletimizin bağımsızlık mücadelesindeki ilk kıvılcımının tarihi olan 14 Mart 1919'da İstanbul'u işgal eden düşman kuvvetlerini protesto ederek, milli mücadelemizin öncülüğünü yapan tıbbiyeliler, istiklal savaşımızda önemli bir rol oynamıştır.

Sağlık çalışanları, geçmişte Çanakkale ve Kurtuluş savaşlarında nasıl büyük kahramanlıklar gösterdiyse bugün de yürütülen operasyonlarda aynı azim ve kararlılığı göstererek, kahraman ordumuza şifa dağıtmakta ve ay yıldızlı bayrağımızın dalgalandığı her noktada korkusuzca görevini sürdürebileceğini tüm dünyaya bir kez daha göstermektedir."

Sağlıkçıların vefayı hak ettiklerini belirten Ferah, tüm sağlık çalışanlarının tıp bayramını kutladı.

Program, günün anısına hazırlanan pastanın kesilmesiyle sona erdi.

Kaynak: AA / Güncel

Tıp Bayramı 14 Mart Tatvan Bitlis Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title