Haberler

14 Mart Cephesi, Ordu Komutanı Süleyman'ı Resmen Cumhurbaşkanlığına Aday Gösterdi

14 Mart Güçleri Cephesi Adına Açıklama Yapan Eski Lübnan Cumhurbaşkanı ve Falanjist Partisi Yüksek Başkanı Emin Gemayel, Ordu Komutanı Mişel Süleyman'ı Resmen Cumhurbaşkanlığına Aday Gösterdi.

14 Mart Güçleri Cephesi adına açıklama yapan Eski Lübnan Cumhurbaşkanı ve Falanjist Partisi Yüksek Başkanı Emin Gemayel, Ordu Komutanı Mişel Süleyman'ı resmen cumhurbaşkanlığına aday gösterdi.

Lübnan'da iktidardaki Suriye karşıtı 14 Mart Güçleri Cephesi, lider kadrosunun ve üst düzey bakan ve milletvekillerinin katılımıyla bugün akşam saatlerinde Phoenicia Otel'de bir toplantı gerçekleştirdi. 2 saati aşkın bir süre devam eden toplantının ardından Falanjist Partisi Yüksek Başkanı Gemayel, toplantıda alınan kararları basına açıkladı. Açıklamada, 14 Mart Cephesi'nin Mişel Süleyman'a adaylık yolunu açan anayasa değişikliği konusundaki olumsuz tavrının, ülkenin içinden geçmekte olduğu zor dönem

dikkate alınarak yeniden gözden geçirildiği vurgulandı. 'Muhalefet kanadının şimdiye kadar ortaya konan çözüm önerilerini reddetmesi üzerine baş gösteren krizin daha da derinleşmesini önlemek ve anayasal kurumları korumak' adına böyle bir karar aldıklarını açıklayan Cemayel, Süleyman'ın cumhurbaşkanı seçilebilmesi için gerekli anayasal mekanizmanın çalıştırılacağını kaydetti.

Lübnan Anayasası'na göre, ordu komutanının da aralarında bulunduğu birinci derece devlet memurlarının cumhurbaşkanlığına aday olabilmeleri için, 2 yıl öncesinden görevlerini bırakmış olmaları gerekiyor. Muhalefet kanadının önde gelen isimlerinden Ulusal Özgür Cephe Başkan Mişel Avn, iktidar partilerinin Mişel Süleyman'ın adaylığına sıcak baktıkları yönünde çıkan haberler üzerine önceki gün bir basın toplantısı düzenleyerek, muhalefet olarak Süleyman'ın adaylığını desteklediklerini ifade etmişti.

(SA-OYK-OYK-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title