Haberler

14 Haziran Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü

Balıkesir Kızılay Kan Merkezi, 14 Haziran Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü münasebetiyle bir dizi faaliyet gerçekleştirdi. Kan merkezi yetkilileri, Balıkesir'de ve Türkiye'de son günlerde özellikle AB rh (+) grubu kan sıkıntısı yaşandığını bildirdi.

Gönüllü donörlerin sayesinde ayakta durmaya çalıştıklarını ifade eden Kızılay Kan Merkezi yetkilileri, sene de bir gün kutlanan Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü'nde, kan bağışının teşvikinin amaçlandığını kaydetti. Balıkesir Kızılay Kan Merkezi Müdürü Tolga Gezer, bağış hususunda özellikle emniyet teşkilatının kendilerine büyük katkı sağladığını, ayrıca üniversitenin bahar şenlikleri faaliyetinde de bol miktarda bağış aldıklarını söyledi. Şu sıralar özellikle AB rh (+) kan gurubunda hem Balıkesir'de hem ülke genelinde sıkıntı yaşandığını ve büyük ihtiyaç duyulduğunu kaydeden Tolga Gezer, AB rh (+) grubu kana sahip olan vatandaylardan gönüllü bağış beklediklerini belirtti. Balıkesir'de, henüz bir buçuk ay önce tahsis edilen mobil araç ile şehir merkezinde kan bağışı toplayan Kızılay Kan Merkezi ekibi, gönüllü bağışçılara çeşitli ikramlarda bulundu. Kan bağışı yapacak kişilerin önvcelikle sağlıklı olması gerekiyor. Bundan başka 18 ila 65 yaş arasındaki tüm sağlıklı vatandaşların kan bağışında bulunabilecekleri kaydedildi.

(YU-MŞ)

14.06.2007 17:51 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title