Haberler

"14 Ekim Dünya Standartlar Günü" -Tüketiciler Derneği: -"standardı Olan Mal ve Hizmet Alın"

Tüketiciler Derneği, Tüketicilere "Standardı Olan Mal ve Hizmet Alın" Çağrısı Yaptı.

Tüketiciler Derneği, tüketicilere ''standardı olan mal ve hizmet alın'' çağrısı yaptı.

Dernekten yapılan yazılı açıklamada, AB'nin izlediği ortak politikalar, ortaya koydukları kural ve standartlar ile üye devletleri ortak teknik altyapı ve yasal zeminde birleştirmeyi ve uygulamadan kaynaklanan farklılıkları ortadan kaldırmayı amaçladığı, Türkiye'nin tam üyelik öncesinde bir reform sürecinden geçtiği belirtildi.

AB'nin tüketici politikasının esaslarından birinin tüketicinin sağlık ve güvenliğinin korunması olduğu vurgulanan açıklamada, birlik içinde tüketiciye sunulan mal ve hizmetlerin risk taşımamasının ön koşul olduğu, oyuncaktan kozmetik ürünlere, ilaçlardan zehirli maddelere kadar pek çok ürün grubuna güvenlik sağlanması için standartlar getirildiği kaydedildi.

Açıklamada, şöyle denildi:

''Tüketiciler Derneği olarak 14 Ekim Dünya Standartlar Gününde tüketicileri standardı olan mal ve hizmet almaya çağırıyoruz. Çünkü standartlar, ürünlerin ve hizmetlerin sağlık, güvenlik, çevre konularında aldatıcı reklam ve beyanlardan korumayı, hatalı üretimi ortadan kaldırmayı veya hatalı üretim sonucu tüketicilerin şikayetlerine muhatap bulmalarını sağlamaktadır.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title