Haberler

139 Bin Euroya Satılık Otel Odası

Hoffmann İnşaat’ın sahibi Klaus Hoffmann bir odanın satış fiyatının 139 bin Euro olduğunu söyledi.

Ramada Oteller zincirinin, İstanbul’daki dördüncü otelini Alman firması Hoffmann İnşaat’ın işbirliğiyle 2010 yılında açmayı planladığı ve otelin franchise yöntemiyle Ramada adıyla Hoffmann tarafından işletileceği açıklandı.

Hoffmann İnşaat’ın sahibi Klaus Hoffmann, yapımını Hoffman İnşaat’ın gerçekleştireceği ve Türkiye’nin önde gelen mimarları tarafından tasarlanan Ramada Istanbul Maslak’ın 342 lüks odadan oluşacağını ve Türkiye’nin ilk ve gerçek “Condo Kiralama Sistemi” modeliyle çalışan oteli olacağını söyledi.

40 ODA SATILDI VE BİR ODANIN FİYATI 139 BİN EURO

Condo Kiralama sistemi hakkında bilgi veren Klaus Hoffman, bu modelde yatırımcıların, mülkiyetiyle satın aldıkları otel odalarını, Hoffmann İnşaat’a satın aldıkları anda kiralayarak 15 yıllık kira geliri elde etme fırsatını yakalayacaklarını belirtti. Hoffmann, otelden oda satın alan yatırımcılara yıllık minimum yüzde 10 kazanç sağlanacağını kaydederek, standart her bir odanın satış fiyatının şerefiye farkı gözetmeksizin 139 bin Euro olduğunu söyledi. Hoffman, şimdiye kadar 40 odanın satıldığını belirterek, ödemelerin yüzde 40’ının peşin geri kalan kısmın da 20 ay vadeli olduğunu, oda sahiplerine ödenecek yıllık kiranın da 13 bin 900 Euro olduğu bilgisini verdi.

“YATIRIM 8 YILDA GERİ DÖNÜYOR”

Condo sistemiyle ilgili bilgi veren Klaus Hoffmann, “Standart her bir odanın satış fiyatı şerefiye farkı gözetmeksizin 139 bin Euro olarak belirlendi. Bu bedelin yüzde 40’ı peşin, kalanı 20 ay vade için geçerlidir. Hoffmann tarafından ödenecek kira yıllık 13 bin 900 Euro olacak. Bununla birlikte 15 yıllık kontrat gereği ilk üç yıl 13 bin 900 Euro olan kira bedeli üçüncü yıldan sonra her yıl euro bazında yüzde 1.5 artacaktır” dedi. Hoffman, yatırım geri dönüşünün 8-9 yıl gibi kısa bir zaman alacağını hatırlatarak “ Basit hesapla yatırım 8-9 yıl gibi sürede geri dönmektedir. Kira kontratı 15 yıl sonra nihayetlendiğinde, otel, ister Hoffmann'a ister başka bir otel markası ile başka bir yatırımcıya bina sahipleri tarafından kiralanacaktır. İstanbul'da bir gayrimenkul yatırımının kira ile geri dönüş ortalaması 17 yıl olduğu düşünülürse bu yatırımın kıymeti iyice ortaya çıkacaktır” diye konuştu.

CONDO KİRALAMA SİSTEMİ NEDİR?

Condominium adıyla ilk olarak devre mülk sistemine alternatif olarak Miami’de uygulanmaya başlanan bu sistemin çıkış noktası, Miami’de tatil yapmak için yazlık almak isteyen tüketiciler oldu. Yılda sadece 1 ay tatil yapmak için yılın kalan 11 ayı için de oluşan masrafları üstlenmek zorunda kalan yazlıkçılara Condo sistemiyle otel odalarını satın almaları cazip hale getirildi. Tatil haricinde otel odasını kullanmadıkları dönemlerde kiraya vererek, gelir elde etmeleri de sağlandı. Daha sonra bu sistem Newyork, Manhattan, Chigago gibi kentlere kaydı. Şu an Dubai’de de yaygın olarak uygulanıyor. Ritz Carlton, Four Seasons, Hilton, Clarion, Conrad, Bulgari, Le Meridien gibi bir çok otel zincirlerinin yaygın olarak uyguladığı bu sistemi Türkiyede ilk uygulayan, Hoffmann İnşaat oldu.

 

 

 

 

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title