Haberler

13. Uluslararası İstanbul Caz Festivali... - Brezilya Kültür Bakanı Gılberto Gıl, Festival Kapsamında Yarın Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu'nda Konser Verecek

Brezilya Kültür Bakanı Gilberto Gil, 13. Uluslararası İstanbul Caz Festivali kapsamında yarın akşam Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu'nda konser verecek.

Festivali düzenleyen İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı'nca (İKSV) yapılan yazılı açıklamaya göre, Brezilya müziğinin en büyük temsilcilerinden biri kabul edilen şarkıcı, besteci ve gitarist Gilberto Gil, Matraş firmasının sponsorluğunda yarın akşam cazseverlerle buluşacak.

Brezilya müziğinin en büyük temsilcilerinden biri sayılan ve 2002 yılından bu yana ülkesinin Kültür Bakanlığını üstlenen Gilberto Gil'e konserde, gitarlarda Sergio Chiavazzoli ve Bem Gil, bas gitarda Arthur Maia, davulda Jorge Gomes, tuşlu çalgılarda Claudio Andrade ve vurmalı çalgılarda Gustavo di Dalva eşlik edecek.

Gilberto Gil, yaklaşık 40 yıllık müzik kariyerinde 12 kez altın, 5 kez de platin albüm ödülü kazanırken, 7 kere de Grammy Ödülüne layık görüldü. Gil, en son geçen sene ''Eletracustico'' albümü ile ''En İyi Dünya Müziği'' dalında Grammy Ödülünün sahibi oldu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title