Haberler

13 Kasım Tekirdağ'ın Kurtuluşu

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, 13 Kasım Tekirdağ'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümü dolayısıyla mesajı yayımladı.

Albayrak, mesajında, İlin ve ilçelerin kurtuluş günleri, ulusal dayanışma ve bütünleşmeyi millet olma sevincini birlik ve beraberlik içinde tek amaçta birleşerek yaşanılan tarihi günler olduğunu belirtti.

Tekirdağ'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümünü hep birlikte kutlamanın coşkusu, heyecanı ve gururu içerisinde olduklarını kaydeden, Albayrak, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Tekirdağ'ımız 94 yıl önce bugün verdiği mücadele ve direnişle kurtuluş savaşının kazanılmasında önemli bir rol oynamış, çağdaş, demokratik ve laik Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde kahramanca bir zafer kazanarak adını tarihe altın harflerle yazdırmıştır. Canıyla, kanıyla ve yüreğiyle büyük bir mücadele vererek savaşan, bizlere bu güzel vatanı emanet eden atalarımıza ne kadar teşekkür etsek azdır. Bu duygu ve düşüncelerle, Tekirdağ'ımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümünü kutluyor, başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını bağımsızlığımızın kazanılmasında canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum."

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Günay da yayımladığı mesajında, 13 Kasım'ın Tekirdağlılar için onur ve gurur günü olduğunu belirtti.

Milletçe, bu büyük medeniyet birikiminin mirasçıları olarak, bize kucak açan bu verimli topraklarda, barış ve kardeşliği yükseltmeye, birlik ve beraberliği korumaya, huzur ve güven içerisinde yaşamaya ve Cumhuriyeti yaşatmaya devam edileceğini kaydeden Günay, açıklamasında, şunları kaydetti:

"13 Kasım; Tekirdağlılar için onur günüdür, gurur günüdür. 13 Kasım; başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, mücadele arkadaşlarının, isimsiz kahramanlarımızın, şehitlerimizin, gençlerimizin, vatanı için, gelecek nesiller için her türlü fedakarlıkta bulunan milletimizin aziz hatıraları önünde saygı, sevgi ve minnetle eğildiğimiz, onları şükranla andığımız, mücadelelerini yeni nesillere aktaracağımızın emanetlerine her zaman sahip çıktığımızın çıkacağımızın sözünü verdiğimiz bir gündür. Her zaman bağımsızlığını, birlik ve beraberliğini her şeyin üzerinde tutarak bunun için büyük mücadeleler veren aziz milletimiz, ebediyen bu topraklarda hür yaşamaya devam edecektir. Ülkemizin ve şehrimizin büyük mücadeleler sonucu bu günlere geldiğini asla unutmamalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle Tekirdağ'ımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümünü yürekten kutluyorum. Türkiye Cumhuriyeti'ni bize emanet eden Mustafa Kemal Atatürk'ü, onun yol arkadaşlarını ve ebediyete intikal eden şehitlerimizi şükran, saygı ve rahmetle anıyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Türkiye Cumhuriyeti Kadir Albayrak Tekirdağ Politika Güncel Haberler

title