Haberler

13 Gün Önce Birliğine Teslim Olan Asteğmen'in Ölüm Haberi Ailesini Yasa Boğdu

Bitlis'in Tatvan İlçesindeki Birliğine 13 Gün Önce Teslim Olan Asteğmen Sertaç Uzun'un Şehit Düştüğü Haberi Elmadağ'daki Ailesini Yasa Boğdu.

Bitlis'in Tatvan ilçesindeki birliğine 13 gün önce teslim olan asteğmen Sertaç Uzun'un şehit düştüğü haberi Elmadağ'daki ailesini yasa boğdu.

Şehit asteğmenin babası, oğlu ile en son dün akşam görüştüklerini söyledi. Bitlis'in Hizan ilçesinde arazi arama tarama çalışmaları sırasında terör örgütünce döşenen mayına basarak şehit olan asteğmen Sertaç Uzun'un Elmadağ İsmet Paşa Mahallesi'nde oturan babası Faruk Uzun, oğlu ile en son dün akşam bir telefon görüşmesi yaptığını göz yaşları içinde anlattı. Şehit asteğmenin yakınları ise Sertaç Uzun'un 13 gün önce Tatvan'daki birliğine teslim olduğunu, dün gece de telefon ederek operasyona çıkacaklarını haber verdiğini söylediler. Şehidin annesi Selma Uzun'un ise sakinleştiriciler ile ayakta durabildiği bildirildi. 24 yaşında şehit düşen Sertaç Uzun'un mahalle arkadaşları da şehit asteğmen ile dağıtım izni için Elmadağ'a geldiğinde uzun uzun sohbet ettiklerini ve hasret giderdiklerini anlattılar. Arkadaşları, Uzun'un askerliğini kısa dönem er olarak yapmak istediğini söylediler. Sertaç Uzun'un Kırıkkale Üniversitesi Kimya Bölümü mezunu olduğu öğrenildi. Şehit asteğmen için yarın Elmadağ'da askeri tören düzenlenecek.

(ZÇ-SC-MAY-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title