Haberler

13-17 Nisan Sosyal Güvenlik Kurumu Haftası

Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdür Vekili Nurten Canbasoğlu, Sosyal Güvenlik Reformu Hakkında Bilgiler Verdi.

Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdür Vekili Nurten Canbasoğlu, Sosyal Güvenlik Reformu hakkında bilgiler verdi.

Bu yıl ilk kez kutlanan ve her yıl 13-17 Nisan tarihleri arasında kutlanacak olan Sosyal Güvenlik Kurumu Haftası etkinlikleri Düzce'de başladı. Bu kapsamda Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdür Vekili Nurten Canbasoğlu, slayt gösterisi eşliğinde Sosyal Güvenlik Reformu hakkında bilgiler verdi.

Canbasoğlu, "Bağ-Kur'lularda basamak sistemine getirilen yeniliklerle beyan usulü uygulamasına geçildi. Beyan asgari ücretten az olamayacak ve ne kadar gelir, o kadar prim uygulamasına geçildi. Ayrıca Bağ-Kur'lularda eski sitemde bulunmayan emzirme ödeneği yeni sistemle devreye girdi ve asgari ücretin 1/3'ü oranında 203 YTL emzirme yardımı ödeneceik" dedi.

Reformun SSK'lılara getirdikleri yenilikler hakkında da bilgiler veren SKG İl Müdür Vekili Nurten Canbasoğlu, 50 YTL olan emzirme ödeneğinin 203 YTL'ye yükseltildiğini, cenaze yarımlarının da 242 YTL'den asgari ücret oranına yükseltildiğini ifade etti.

(TS-AK) 07.04.2008 16:12 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title