Haberler

120 Öğrenciye Tarım Teknikleri Eğitimi Verildi

Geleceğin Tarım Liderlerini Yetiştirmek Üzere Bu Yıl 6.'sı Düzenlenen "Ulusal Tarım Kampları Lider Çiftçi Yetiştirme" Projesi Kapsamında 120 Öğrenci, Modern Tarım Teknikleri Konusunda Eğitimin Birinci Dönemini Tamamladı.

Geleceğin tarım liderlerini yetiştirmek üzere bu yıl 6.'sı düzenlenen "Ulusal Tarım Kampları Lider Çiftçi Yetiştirme" projesi kapsamında 120 öğrenci, modern tarım teknikleri konusunda eğitimin birinci dönemini tamamladı.

"Ulusal Tarım Kampları Lider Çiftçi Yetiştirme" projesinin birinci döneminin tamamlanması nedeniyle Tarım Kampı'na katılan çocukların sunumlarını paylaştıkları Pepsi Adana Fabrikası'nda düzenlenen etkinlikte bir konuşma yapan PBG Satış Direktörü Tamer Özoral, "Bu projenin destekleyici kuruluşlarından birisi olarak, GAP bölgesinin sahip olduğu tarımsal üretim potansiyelini tümüyle ve sürdürülebilir olarak kullanabilecek tarım liderleri yetiştirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Özoral, kırsal kesimden gelen çocukların kampta aldıkları birtakım mesajlarla bölgelerinde öncü olabilecekleri düşüncesiyle projenin adının "Lider Çiftçi" olarak düşünüldüğüne dikkat çekerek, "Kuru tarımdan sulu tarıma geçiş, tarımsal faaliyetlerde köklü değişiklikleri gerektirir. Değişen ekolojik ve ekonomik koşullarla birlikte çiftçilerin değişmesi beklenmektedir. Çiftçilerin değişmesiyle amaçlanan; geleneksel tarım uygulamalarından vazgeçmeleri değil, düşünce tarzlarının değişmesidir. Çünkü

yatırımlardan beklenen geri dönüşü almak ancak bu değişimle mümkün olacaktır" diye konuştu.

Proje kapsamında 11-15 yaş gruplarındaki çocukların yaz tatili döneminde 12 günlük devreler halinde eğitimini kapsıyor. Eğitim; tarım, bilgisayar-internet, İngilizce, spor ve eğitsel çalışmalardan oluşuyor. GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Doğal Kaynak ve Maden Suyu Üreticileri Derneği tarafından yürütülen projeyi, Pepsi ile Harran Üniversitesi destekliyor. Proje, geleceğin tarım liderlerini yetiştirmeyi hedefliyor.

"Ulusal Tarım Kampları Lider Çiftçi Yetiştirme" projesine katılacak öğrencilerin yüzde 80'ninin köyde yaşaması ve okula gitmesi koşulu aranıyor. Geriye kalan kontenjanın yüzde 10'u şehir merkezi, yüzde 10 ise diğer illerden gelecek öğrencilere ayrılıyor. Proje, GAP yöresinde tarım liderleri yetiştirmeyi hedeflemekle birlikte Türkiye'nin diğer yörelerindeki gençlere GAP'ı tanıtmak ve gençler arasındaki arkadaşlığı geliştirmeyi de hedefliyor.

Tarım Kampı süresi 12 günlük olmak üzere 4 devreli olarak gerçekleşiyor. Her kamp devresinde eğitim alacak öğrenci sayısı, kampın yapılacağı yerin şartları göz önünde tutularak belirleniyor. İlköğretim ve ortaöğretimde okuyan gençler ayrı devrelerde yer alıyor. Kampta eğitimler teorik, uygulamalı ve eğitsel çalışmalar şeklinde yürütülüyor. Tarımsal uygulamalar arasında öğrencilere sulama, tarımsal mekanizasyon ve yetiştirme teknikleri gibi konular uygulamalı olarak anlatılıyor. Gece yakılan kamp ateşi

çevresinde ise eğitsel çalışmalara ağırlık veriliyor.

(FK-MT-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title