Haberler

12 Yılda Kimliği Belirsiz 689 Ceset Bulundu

Emniyet Genel Müdürlüğü, Son 12 Yıl İçersinde Çeşitli Nedenlerle Ölen, Öldürülen Ancak Kimliklerine Ulaşılamayan Toplam 689 Kişinin Yakınlarını Araştırıyor. Bu Cesetler Arasında Almanya'da Öldürülen ve Türk Olduğu Sanılan İki Kişi de Bulunuyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü, son 12 yıl içersinde çeşitli nedenlerle ölen, öldürülen ancak kimliklerine ulaşılamayan toplam 689 kişinin yakınlarını araştırıyor. Bu cesetler arasında Almanya'da öldürülen ve Türk olduğu sanılan iki kişi de bulunuyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü, 1994 yılından itibaren ölen veya öldürülen, ancak kimliği belirlenemeyen 122'si kadın 689 kişinin yakınlarını araştırıyor. Cesetlere ait, ağızlarında çekilen veya yaptırılan dişlerden, vücutlarındaki benlere, dövmelerden, kafa yapısına kadar tüm detayları içeren fotoğraf ve görüntüler 'www.emg.gov.tr' sitesinde yayınlanıyor. Bu kişiler arasında Almanya'nın Frankfurt ve Berlin kentlerinde öldürülen ve Türk olduğu sanılan iki kişi de bulunuyor.

Fotoğrafları ve görüntüleri çekilen cesetler, kimlikleri belirlendiği takdirde ailelerine bildirilmek için belirli mezarlıklara defnediliyor. Polis, kimliği belirlenemeyen en fazla ölüm olaylarının 112 kişiyle 2002 yılında gerçekleştiğini açıkladı.

Bülent CİVANOĞLU/BURSA, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title