Haberler

12. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde düzenlenen 12.Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali kapsamındaki "Belgesel Film ve Fotoğraf Yarışması"nda, "Bağlamam var üç telli" adlı belgesel birinci seçildi.

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde düzenlenen 12. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali kapsamındaki "Belgesel Film ve Fotoğraf Yarışması"nda, "Bağlamam var üç telli" adlı belgesel birinci seçildi.

Sonuçları Kent Tarihi Müzesi bahçesindeki törende açıklanan belgesel film yarışmasında, Sevilay Tüccar'ın yönettiği "Bağlamam Var Üç Telli" isimli belgesel birinci, Müjgan Taner'in yönettiği "Saklı Tarihin Gizemli Çocukları" isimli belgesel ikinci, Aysim Türkmen'in yönettiği "Selahattin'in İstanbul'u" isimli belgesel üçüncü seçildi.

Desteklenmesi gereken belgesel filmler kategorisinde birinciliğe "Ben Geldim Gidiyorum" adlı film ile Metin Akdemir, Süha Arın Özel Ödülü'ne de

"Hamam" adlı belgeselle Ahmet Eşter Dönmez ve Barış Kaya layık görüldü.

Anadolu Sanat Tarihçileri Derneği Ödülü ise "Dara'nın Küçük Bilyeleri" filmiyle Veysel Cihan Hızır'a verildi.

13. Fotoğraf Yarışması'nda ise Yılmaz Topçu'nun "Kuyuda" isimli fotoğrafı birinci, Gamze Demir'in "Çeşme Suyu" isimli eseri ikinci, Çetin Canbazoğlu'nun

"Çamurdan Sanata" isimli eseri üçüncü oldu.

Ödüller, Karabük Valisi İzzettin Küçük, Safranbolu Kaymakamı Gökhan Azcan ile Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy tarafından verildi.

Karabük Valisi Küçük, yaptığı konuşmada, belgesel yarışmasıyla Safranbolu'yu dünyaya tanıttıklarını belirterek, "Türkiye'de film festivalleri yapılıyor ancak belgesel alanında yarışmalar çok az. Safranbolu 12 yıldır bu zor işi yükselterek başarıyor. Belgeseller gelecek kuşaklara miras kalıyor" dedi.

Törende, Senem Diyici katılımcılara mini bir konser verdi.

- KARABÜK

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title