Haberler

12. Tübad Mehmet Baturalp Basketbol Turnuvası

12. TÜBAD Mehmet Baturalp Basketbol Turnuvası, 21 Eylül Cuma günü başlayacak.

12. TÜBAD Mehmet Baturalp Basketbol Turnuvası, 21 Eylül Cuma günü başlayacak.

Sinan Erdem Spor Salonu'nda gerçekleştirilen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Türkiye Basketbol Antrenörleri Derneği (TÜBAD) Başkanı Çetin Yılmaz, bu turnuvanın yanı sıra gençlere yönelik farklı bir organizasyonun Mehmet Baturalp ile Doğan Hakyemez anısına gerçekleştirileceğini söyledi.

Yılmaz, turnuva maçlarının oynanacağı salondaki basın toplantısında, "Eski başkanımız rahmetli Mehmet Baturalp ile derneğimize fikirleriyle katkı yapan rahmetli Doğan Hakyemez anısına turnuvayı düzenliyoruz." dedi.

TÜBAD olarak antrenörlerin hak ettiği konumlarını sağlamlaştırmak için çalıştıklarını kaydeden Yılmaz, Türkiye Basketbol Federasyonu ile uyum içinde çalıştıklarını dile getirdi.

Diyabetli Çocuklar Vakfı Başkanı Prof. Dr. Şükrü Hatun ise, turnuvayla ilgili yaptığı açıklamada, tip 1 diyabet hastalığının az bilinen bir konu olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

"Turnuva sayesinde bu hastalığı da anlatma fırsatı bulacağız. Tip 1 hastalığını kimse anlayamaz. Genç takımların katılacağı turnuvaya ön ayak olan basketbolcu Alper Saruhan, tip 1 diyabet hastası. Bu turnuvayla hem tip 1 diyabetli çocukların basketbol heyecanını yukarıda tutmayı hem de bu hastalığın sorun olmadığını göstermek istiyoruz."

Turnuva maçlarında yer alacak tip 1 diyabetli Barış Günay Özenoğlu, "10 yaşındayım. 5 yıldır tip 1 diyabetliyim. 3 yıldır da basketbol oynuyorum. Diyabet spor için engel değildir." değerlendirmesinde bulundu.

Organizasyonda yer alacak bir başka oyuncu Egemen Şenol da "7 yıldır diyabetliyim, 3 yıldır da lisanslı basketbol oynuyorum. Diyabet spora engel değildir." ifadelerini kullandı.

4 takım mücadele edecek

12. TÜBAD Mehmet Baturalp Basketbol Turnuvası'nda Khimki, Darüşşafaka Tekfen, Anadolu Efes ve Banvit mücadele edecek.

Turnuvada 21 Eylül Cuma günü Khimki-Darüşşafaka Tekfen ve Anadolu Efes-Banvit maçları oynanacak. İlk gün karşılaşmalarını kazanacak ekipler 22 Eylül Cumartesi günü final mücadelesinde karşı karşıya gelecek.

Doğan Hakyemez anısına gerçekleştirilecek TÜBAD-Doğan Hakyemez Gençler Turnuvası ise yarın başlayacak. 20 Eylül Perşembe günü tamamlanacak organizasyonda Anadolu Efes, TOFAŞ, Darüşşafaka Tekfen ve Fenerbahçe altyapı ekipleri yer alacak.

Turnuvalar süresince antrenör seminerleri de gerçekleştirilecek.

Bu arada tip 1 diyabetin spor yapmaya engel olmadığına dikkati çekmek amacıyla turnuva kapsamında diyabetli çocuklar ile ünlüler bir gösteri maçı yapacak.

Kaynak: AA / Spor

Şeker Hastalığı basketbol Eylül Spor Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title