Haberler

"12. Tonya Tereyağı Kültür ve Sanat Festivali" Başladı

Tonya ilçesinde düzenlenen "12.Tonya Tereyağı Kültür ve Sanat Festivali" başladı.

Tonya ilçesinde düzenlenen "12. Tonya Tereyağı Kültür ve Sanat Festivali" başladı.

Tonya Belediyesi'nce organize edilen ve yarın sona erecek festivalin bugünkü bölümünde, Tonya Belediye Başkanı Ahmet Kurt ve protokol üyeleri ile vatandaşlarca Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden festivalde daha sonra Kürtün Caddesi'nden Cumhuriyet Meydanı'ndaki temsili süt çeşmesine kadar festival yürüyüşü gerçekleştirildi.

Belediye Başkanı Kurt'un da katıldığı yürüyüşte, süt çeşmesi etrafında halka oluşturan katılımcılar horon oynayıp eğlendi.

Kurt, buradaki konuşmasında, "Kendine has rengi, kokusu ve lezzeti ile Osmanlı salnamelerinde övülen, katkısız Tonya tereyağının yanı sıra markalaşmış folkloru ve doğa harikası yaylaları ile öne çıkan ilçeyi tanıtmak, kültüre ve sanata güç katmak, sevgiyi ve barışı pekiştirmek amacıyla organize edilen festivale tüm yöre halkını davet ediyoruz" dedi.

Bugünkü bölümü yöresel sanatçıların verdiği konserlerle süren festivalde, yarın çeşitli yarışmalar düzenlenecek.

Muhabir: Muhammet Taş / Tuncay Bekar

Yayıncı: Ahmet Kayır - TRABZON

Kaynak: AA / Yerel

Ahmet Kurt Tonya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title